Ελλάδα

Μελιτζανοκεφτέδες

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • 3 αυγά
  • 5 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 φέτες (μόνο η ψίχα) μπαγιάτικο ψωμί
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • φριγανιά τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε, σκουπίζετε και τρυπάτε με πιρούνι σε διάφορα σημεία τις μελιτζάνες. Τις ψήνετε στους 200° C για 40′ ή μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Αφήνετε να κρυώσουν, αφαιρείτε τη φλούδα, κρατάτε τη σάρκα τους, τις ψιλοκόβετε και τέλος αλατοπιπερώνετε.
  2. Ανακατεύετε τη σάρκα της μελιτζάνας με το κρεμμύδι, το τυρί, τα 2 αυγά και το ψωμί που έχετε μουλιάσει και στύψει καλά.
  3. Zυμώνετε καλά το μείγμα και πλάθετε κεφτεδάκια, τα πανάρετε περνώντας τα πρώτα από το χτυπημένο αβγό και μετά από την τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα κι από τις δύο πλευρές. Βγάζετε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί, ώστε να τραβήξει το περιττό λάδι.

icookgreek.com

Back to top button