ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπα

Νικόλ Τζιάρα: Αφιέρωμα στην πανέμορφη “ρουκέτα” του ΓΠΟ Καστοριάς

Άρθρο-αφιέρωμα στην ταλαντούχα αθλήτρια της Καστοριάς με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων της.

Ξεκίνησε την ενασχόληση της με το ποδόσφαιρο σε ηλικία πέντε ετών,παίζοντας μπάλα με αγόρια και η μοναδική εικόνα που θυμάται είναι να βρίσκεται με μία μπάλα στο γήπεδο του χωριού της(Τοιχιό Καστοριάς).Η Νικόλ Τζιάρα αποτελεί ένα από τα μελλοντικά αστέρια του ποδοσφαίρου γυναικών της χώρας μας!Διακρίνεται για την ταχύτητα,το πείσμα και το ανάστημα της,ενώ δημιουργεί κινδύνους-”ζημιές” μπροστά στα αντίπαλα καρέ!
Το προσωνύμιο που της αποδώσαμε είναι ”Ρουκέτα”,καθώς εκτοξεύει σουτ και κεφαλιές στις αντίπαλες εστίες με αποτέλεσμα να βάζει ”μπουρλότο” και να προκαλεί ”πυρκαγιά” στα δίχτυα κάθε Κυριακή.Η ίδια ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο ΙΕΚ Προπονητικής Ιωαννίνων το 2018,κάτοχος διπλώματος UEFA C’ και είναι προπονήτρια της ακαδημίας κοριτσιών του ΓΠΟ Καστοριάς και αγοριών από την γενέτειρα της,το Τοιχιό Καστοριάς.
Η Νικόλ αγωνίζεται με απόλυτη επιτυχία ως φορ και αποτελεί το ”βαρύ πυροβολικό” στην επιθετική γραμμή της ομάδας της Δυτικής Μακεδονίας,ενώ μπορεί να παίξει και ως εξτρέμ!
Την περασμένη σεζόν η Νικόλ βρισκόταν εκτός αγωνιστικών χώρων για δύο μήνες λόγω κατάγματος του μετατάρσιου του δεξιού της ποδιού.Η 24χρονη εργατική και μεθοδική αθλήτρια παρακολουθεί μαθήματα σε ΙΕΚ Φυσικοθεραπείας,όπου σε έναν χρόνο ολοκληρώνει τις σπουδές της.
Πολυτάλαντη και ακούραστη βάζει στόχους και επιθυμεί τα όνειρά της να γίνουν πραγματικότητα.Κόντρα σε δύσκολους καιρούς και σε ένα αβέβαιο μέλλον μία νέα κοπέλα δεν χάνει την αισιοδοξία της και παλεύει να ολοκληρώσει με επιτυχία την κάθε αποστολή της.
Η Νικόλ Τζιάρα πάντα ”έβγαζε τα κάστανα από τη φωτιά” και κατέκτησε αρκετές φορές το ”Χρυσό Παπούτσι” με τη φανέλα της ομάδας της γενέτειρας της.Πάνω απ’όλα σημασία όμως δεν έχει το γκολ στη σημερινή εποχή,αλλά η άθληση και πνευματική δημιουργία!
Υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από την πρόοδο ενός παιδιού για το οποίο οι γονείς του καμαρώνουν με απόλυτη περηφάνεια και ενθουσιασμό;Σίγουρα όχι,καθώς η οικογένεια είναι η μεγαλύτερη ευλογία και ότι πιο ιερό!
Έτσι η πανέμορφη ”Ρουκέτα” υπηρετεί πιστά αυτό που αγαπά με αξίες και ιδανικά,ενώ περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία,ώστε να αποδείξει τις δυνατότητες της και συνεχίζει για την επόμενη δύσκολη αποστολή!

Στις 11 Ιουλίου συμπλήρωσε τα 24 της χρόνια και συνεχίζει να ”οργώνει” τους αγωνιστικούς χώρους με σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα!Τα πάντα στη ζωή της ξεκινούν από την ”Στρογγυλή Θεά” και είναι η κινητήριος δύναμη για ότι έχει κάνει μέχρι τώρα.Για τη Νικόλ το ποδόσφαιρο είναι η πυξίδα των προσωπικών της στόχων!

Επιμέλεια: Ηλίας Σχορτσιανίτης

Back to top button