Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΚόσμος

Κωσταράζι: Διδακτορική διατριβή στη νευρολογία από την PhD Παναγιώτα Z. Τσιτσή, στην ιατρική σχολή της Στοκχόλμης

Με επιτυχία παρουσίασε η Δρ. Παναγιώτα Ζ. Τσιτσή το διδακτορικό της με τίτλο ¨Studies on eye movements in Parkinson’s disease¨.

Η εργασία επικεντρώθηκε στις αλλαγές που παρατηρούνται στην όραση και τις δυσκολίες στην ανάγνωση ασθενών με νόσο του Parkinson, συμπτώματα τα οποία ταλαιπωρούν τους ασθενείς.
Στα συμπεράσματα της διατριβής έγινε λόγος από την διδάκτωρ, για την βελτίωση της αξιολόγησης των κλινικών μελετών, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.
Η Παναγιώτα Ζ. Τσιτσή είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση τη νευρολογία.
Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Σουηδία, ενώ σήμερα είναι μέλος ερευνητικής ομάδας του Τμήματος Κλινικής Νευροεπιστήμης στο Κέντρο Μοριακής Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Karolinska στην Στοκχόλμη της Σουηδία με πολλές δημοσιεύσεις σε μεγάλα επιστημονικά περιοδικά.
Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του εξωφύλλου της εργασίας όπου αναδεικνύει το παλιό σχολείο από τα ερείπια του Παλαιού Κωσταραζίου, συνδυάζοντας την, με την εκφυλιστική νόσο του Parkinson, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από τους επιβλέποντες καθηγητές και τους συναδέλφους ερευνητές του Πανεπιστημίου Karolinska.
Το εξώφυλλο της εργασίας.

kostarazi24.blogspot.com

Back to top button