ΚοζάνηΦλώρινα

Κέλλη: Άδεια εκσκαφής για ανεύρεση θησαυρού στον «Ιντιάνα Τζόουνς» της Πτολεμαΐδας!

Στο …κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού με τη “βούλα” της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας
Άδεια εκσκαφής για ανεύρεση θησαυρού σε δημόσια δασική έκταση στην Κέλλη του Δήμου Αμυνταίου, έλαβε από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ο …Ιντιάνα Τζόουνς της Πτολεμαΐδας, χρυσοθήρας Χριστόφορος Μαυροματίδης.
Η άδεια δόθηκε στις 15/7 από την αρμόδια Διεύθυνση Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αφορά στην «Έγκριση επέμβασης, για ανεύρεση θησαυρού από τον κ. Μαυροματίδη Χριστόφορο του Σάββα, σε δημόσια δασικού εν γένει χαρακτήρα έκταση του άρθρου 3 του Ν. 998/1979 ως ισχύει, εμβαδού 17.251,86 τ.μ., στην περιοχή Κοινότητας Κέλλης, του Δήμου Αμυνταίου, της Π.Ε. Φλώρινας»
Όπως τονίζεται στην απόφαση όπως αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ:
«Η επέμβαση θα διενεργηθεί για δύο (2) ημέρες επί της παραπάνω αναλυτικά περιγραφόμενης ευρύτερης έκτασης εμβαδού 17.251,86 τ.μ. και συγκεκριμένα σε ένα (1) σημείο εντός αυτής, με μέγιστη επιφάνεια εκσκαφής σημείου τα 4,0 τ.μ….Η εγκατάσταση του αιτούντος στην έκταση θα γίνει με πρωτόκολλο εγκατάστασης το οποίο θα συντάξει η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας και αντίγραφό του θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας…Η επέμβαση θα γίνει σημειακά σε ένα (1) σημείο και δεν θα υπερβαίνει τα 4,0 τ.μ. και θα περιορισθεί αυστηρά εντός της παραπάνω έκτασης εμβαδού 17.251,86 τ.μ, χωρίς να θιγεί η ευρύτερη περιοχή».

Τονίζουμε ότι η διαδικασία για άδεια εκσκαφής για ανεύρεση θησαυρού είναι χρονοβόρα και απαιτεί πολλές εγκρίσεις, με τον κ. Μαυροματίδη να μην φαίνεται να το βάζει κάτω, ευελπιστώντας ότι θα βρει κρυμμένο θησαυρό!

e-ptolemeos.gr

 

Back to top button