Ελλάδα

12 tips για να αποφεύγετε άπατες και να κάνετε οικονομία στο ταξίδι από τον Τάσο Δούση

Ο Τάσος Δούσης ως ένας πολύ έμπειρος ταξιδιώτης σας συστήνει τα 12 χρήσιμα tips για να αποφύγετε τις πιο συχνές ταξιδιωτικές απάτες.Πώς να αποφύγετε να πέσετε θύματα απάτης όταν ταξιδεύετε

Όταν ταξιδεύετε είναι πολύ πιθανό να πέσετε «θύματα» απάτης καθώς δεν γνωρίζετε τις καταστάσεις που επικρατούν στην τοποθεσία που επισκεπτόσαστε.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε από τι να προφυλαχθείτε. Γι’ αυτό τον λόγο ο Τάσος Δούσης σας «προετοιμάζει» θέλοντας να σας δείξει τι πρέπει να αποφύγετε για να ελαττώσετε τις πιθανότητες να σας εξαπατήσουν.

Δείτε το βίντεο με τα 6+1 tips από το κανάλι Tasos Dousis:

5 έξυπνες συμβουλές και tips για να γλυτώσετε χρήματα στο ταξίδι σας μέχρι και 50%

Τις ημέρες που περνάμε, που αξία έχει και το τελευταίο σεντ, έβαλα το μυαλό μου να σπάσει για να σκεφτώ τρόπους έτσι ώστε να μπορείτε να κάνετε τα ταξίδια σας με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα.

Πάρτε, λοιπόν, χαρτί και μολύβι και σκεφτείτε αυτά που σας προτείνω, και να …
είστε βέβαιοι ότι, αν εφαρμόσετε κατά γράμμα τις οδηγίες μου, θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε τουλάχιστον από 30% έως και 50% από το budget που είχατε υπολογίσει..

Κατάλυμα

Συνήθως η πάγια τακτική που ακολουθούν όλοι οι ταξιδιώτες είναι να μπαίνουν στην booking.com ,να βρίσκουν το ξενοδοχειάκι, να το κλείνουν ιντερνετικά και να πηγαίνουν. Ωραίος και σωστός τρόπος, αλλά εγώ κάνω ένα άλλο κολπάκι. Πρώτον, βλέπω το ξενοδοχείο που με ενδιαφέρει μέσω της Booking ή οποιουδήποτε άλλου παρόχου, παίρνω τηλεφωνάκι κατευθείαν στο ξενοδοχείο, λέω ημερομηνίες, δωμάτιο και τους ζητάω να μου κάνουν μια τιμή. Στο περίπου 60% των περιπτώσεων παίρνω χαμηλότερη τιμή από 10% έως και 25%. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι πολύ απλά η Booking για την κάθε κράτηση που κάνει παίρνει από τα χρήματα που δίνετε από 20% και σε κάποιες περιπτώσεις και 40%.

Hotel ή διαμέρισμα;

Στην Ελλάδα είμαι από τους πρώτους που έχουν μιλήσει για τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα – σαφώς τα προτιμώ από τα τετράστερα ή πεντάστερα ξενοδοχεία. Έχω γράψει πολλά editorials για το συγκεκριμένο θέμα – όσοι με παρακολουθείτε το ξέρετε, όσοι δεν με παρακολουθείτε όμως σημειώστε: holiday-rental.com
Μέσω του συγκεκριμένου ιστότοπου μπορείτε να βρείτε καταπληκτικά διαμερίσματα που προσφέρουν διαμονή σε οικογένειες, σε ζευγάρια ή ακόμη και μεμονωμένους ταξιδιώτες σε καταπληκτική τιμή. Προσέξτε τώρα, δεν προσφέρονται πρωινό και παροχές ξενοδοχείου, αλλά μπορείτε να βρείτε εκπληκτικό, χλιδάτο διαμέρισμα τύπου σουίτας στην τιμή απλού δωματίου.

Το τηλέφωνο σκοτώνει

Θα εκπλαγείτε αρνητικά αν αφήσετε στην τύχη του το τηλέφωνο που έχετε στην κατοχή σας – μιλάω πάντα για τις κλήσεις, όπως επίσης και το internet. Εγώ στη θέση σας θα μίλαγα μόνο μέσω Skype, όπου υπάρχει Wi-Fi, ή διαφορετικά, αν υπήρχε ανάγκη, θα έπαιρνα από πριν ένα πακέτο κινητής τηλεφωνίας που να έχει συγκεκριμένο χρόνο και κόστος για το εξωτερικό. Καλά, για το internet δεν το συζητάω, μόνο από Wi-Fi.

Κάρτες απεριορίστων

Οι μεταφορές είναι τεράστιος βραχνάς σε ένα ταξίδι. Στις περισσότερες χώρες του κόσμου όμως και ιδιαιτέρως στην Ευρώπη και την Αμερική υπάρχουν ειδικές ημερήσιες κάρτες που σε πολλές περιπτώσεις αντιπροσωπεύουν όλα τα μέσα μεταφοράς. Με το που θα φτάσετε στον προορισμό σας θα αναζητήσετε μια τέτοια κάρτα. Και τώρα δώστε βάση: Με αυτή την κάρτα θα έχετε απίστευτες εκπτώσεις σε μουσεία και θεάματα από 15% έως και 35%.

Αεροπορικά

Εδώ η ιστορία θέλει τέχνη. Πρέπει να ξέρεις να «διαβάζεις» εταιρείες και εισιτήρια, για να μη σου βγει το ταξίδι ξινό. Θέλει τρομερό ψάξιμο η αναζήτηση εισιτηρίων και μεγάλη έρευνα, τουλάχιστον δύο μήνες πριν πραγματοποιηθεί το ταξίδι. Ακολουθήστε όμως κάποια βηματάκια που θα σας βοηθήσουν. Πρώτα απ’ όλα, δεν θέλω να κλείνετε αεροπορικά της Aegean από ανεξάρτητους παρόχους, ενώ μπορείτε να τα κλείσετε κατευθείαν από το site της Aegean. Γιατί σας το λέω αυτό; Διότι, αν προσπαθήσεις να κλείσεις από την AIR Tanganyika πτήση της Aegean Αθήνα – Μύκονος ή Αθήνα – Λονδίνο και τη βρεις πιο φθηνά, είναι βέβαιο ότι δεν θα σου έχουν χρεώσει βαλίτσα, κι εσύ δεν θα το πάρεις χαμπάρι, διότι πολύ απλά δεν θα το προσέξεις λόγω απειρίας!

Παρακάτω, οι low cost εταιρείες κρύβουν παγίδες πολύ σοβαρές. Δηλαδή, είναι πολύ αυστηρές στο τι σημαίνει «χειραποσκευή». Ψάχνονται να χρεώσουν ακόμη και το μισό κιλό παραπάνω. Είναι πολύ αυστηρές στο πρωτόκολλο επιβίβασης. Μπορεί δηλαδή να αργήσεις 10 λεπτά και να σου κλείσουν το γκισέ και να μείνεις με τη βαλίτσα στο χέρι. Low cost κλείνουν μόνο οι πολύ έμπειροι ταξιδιώτες, οι οποίοι το ψάχνουν σχεδόν επαγγελματικά. Τέλος, αποφύγετε σαν το διάολο το λιβάνι τις άγνωστες εταιρείες, έστω κι αν έχουν χαμηλότερη τιμή. Πολύ πιθανόν να μην πετάξετε και οι πιθανότητες να έχετε αεροπορικό δυστύχημα είναι πολύ αυξημένες. Σε αεροπορικές εταιρείες τύπου… Air Tatzik –δεν ξέρω καν αν υπάρχει!– ή Moldavia Transport κ.λπ. μην περνάτε ούτε απέξω.

Προτιμάτε τα επώνυμα προϊόντα, τις αεροπορικές που έχουν ιστορία πίσω τους.

Αγαπητοί μου φίλοι, αν ακολουθήσετε αυτά τα πέντε απλά βηματάκια που σας έγραψα, υπάρχει περίπτωση να βγείτε πολύ κερδισμένοι σε κάποιο ταξίδι σας που είχατε υπολογίσει.

travelstyle.gr

 

 

 

Back to top button