ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπαΦλώρινα

Συνέντευξη-αφιέρωμα του gazzetta.gr στον νέο προπονητής της Καστοριάς Ηλία Σολάκη

Ο Ηλίας Σολάκης δεν είναι «άλλος ένας επιθετικός» που πέρασε από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην πολυετή καριέρα του έγραψε σχεδόν 330 επαγγελματικές συμμετοχές με πάνω από 120 γκολ και 31 ασίστ.

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Δαλαταριώφ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΦΛΩΡΙΝΑ:
Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Βασίλης Τσίγκας

Από τον ΠΑΣ Φλώρινα, η Βέροια έγινε η ομάδα που τον έκανε επαγγελματία. Εκεί κάνει το… μπαμ και με ενδιάμεσους σταθμούς τον Αλμωπό Αριδαίος και τον Ιάλυσο, έρχεται στο δρόμο του η Παναχαϊκή. Από το 1998 μέχρι το 2001 κάνει… όργια και φορτώνει τα αντίπαλα δίχτυα και είναι ο ηγέτης της ομάδας στην άνοδό της στην Α’ Εθνική.

Εκεί, ο θρυλικός Εντζο Σίφο, τον ξεχωρίζει και τον θέλει στη Σαρλερουά. Ο ίδιος δεν ήθελε με τίποτα να πάει στο Βέλγιο. Μέχρι και το ελικόπτερο του Βαρδινογιάννη του έστελναν να τον πάρει. Η ΑΕΚ όμως ήταν η μόνη του επιλογή, η οποία προέκυψε μετά τον ΑΠΟΕΛ, όπου στην Κύπρο σημείωσε 16 γκολ και στέφθηκε πρωταθλητής, με τον Θρύλο να επιστρέφει στην κορυφή.
Επί Ψωμιάδη καταφέρνει να πάρει μεταγραφή στην Ενωση. Με λιγότερα χρήματα απ’ όσα αρχικά του είχε υποσχεθεί ο τότε ηγέτης της ομάδας. Πώς κατάφερε να κερδίσει τον Σάντος και πώς προήλθε η κόντρα με τη διοίκηση του Ντέμη Νικολαΐδη.

Στο τέλος όμως ξεκαθαρίζει, μέσω της εξομολόγησής της ζωής του, στο Gazzetta: «Περασμένα ξεχασμένα. Δεν είμαι κομπλεξικός και δεν κρατάω καμία κακία σε κανέναν. Δεν θέλω να κλαίγομαι. Είμαι πολύ περήφανος και ευλογημένος για την καριέρα που είχα».

Τι λέει για Μπέο και Ολυμπιακό Βόλου και πώς έζησε τη μέρα στο Λουξεμβούργο όπου έμαθαν ότι η ομάδα υποβιβάζεται. Το τηλεφώνημα του Μπέου μετά τη σύλληψη και τώρα η Καστοριά στην οποία είναι προπονητής και θέλει να αφήσει το αποτύπωμά του.
Συνέχεια στο specials.gazzetta.gr

 

 

Back to top button