Ελλάδα

Σπιτικό Παγωτό φιστίκι με ζαχαρούχο γάλα

Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα
  • 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε στο μπλέντερ 100 γρ. φιστίκια και τα χτυπάτε καλά. Τα αδειάζετε σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος.
  2. Ρίχνετε το μείγ στο μπολ του μίξερ και το ανακατεύετε μέχρι να δέσει. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε απαλά.
  3. Αδείαζετε το μείγμα σε δοχείο κατάψυξης παγωτού ή σε ένα μεταλικό σκεύος και το αφήνετε στο ψυγείο για 8 ώρες. Για καλύτερη υφή φροντίζετε να βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη ανα μία ώρα και να το ανακατεύετε.
  4. Πριν το σερβίρισμα ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα φιστίκια και γαρνίρετε το παγωτό.

icookgreek.com

Back to top button