Ελλάδα

Προφυλακιστέος ο αστυνομικός για τον βιασμό της ανήλικης στη Λέσβο – Αναμένονται καταθέσεις και άλλων μαθητριών

Μετά από μία μαραθώνια κατάθεση – διάρκειας εννέα ωρών- προφυλακιστέος κρίθηκε ο 53χρονος αστυνομικός και προπονητής βόλεϊ, που κατηγορείται για τον βιασμό μιας 14χρονης κοπέλας στη Λέσβο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν σε βάρος του και άλλες μαθήτριες.

Μόλις ο κατηγορούμενος βγήκε από το δικαστικό Μέγαρο, η οικογένεια του ανήλικου κοριτσιού και φίλοι της ξέσπασαν σε οργή… Η μητέρα της 14χρονης λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η μητέρα του θύματος μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε βέβαιη ότι ο 53χρονος έχει ασελγήσει και σε άλλα κορίτσια. Συγκεκριμένα, τόνισε μεταξύ άλλων: «Της έλεγε δεν θα πεις τίποτα, την είχε χτυπήσει μία φορά, και την ημέρα, που έγινε η πράξη τη χτύπησε, να την ακινητοποιήσει, της έδεσε τα χέρια πίσω στην πλάτη. Το πιστεύω ναι (σ.σ. μπορεί να το έχει κάνει και σε άλλα παιδιά).

«Ένα κτήνος είναι, κτήνος, αυτό, και θέλω να ακουστεί αυτό, ότι είναι ένα κτήνος. Αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι. Απλά θέλω να πάει εκεί που πρέπει να πάει και να πονέσει όπως πόνεσε το δικό μου το παιδί. Ψυχολογικά δεν είναι καθόλου καλά, κλαίει όλη μέρα», πρόσθεσε η μητέρα του κοριτσιού.

Από την πλευρά του, ο πατέρας της 14χρονης δήλωσε: «Τον αφήναμε να αφήνει τα παιδιά όλα μαζί, έπαιρνε 5-6 παιδιά στο αυτοκίνητο και τα πήγαινε. Τυφλή εμπιστοσύνη. Τελευταία το παιδί ήταν πάρα πολύ πεσμένο, δεν μπορούσαμε να της μιλήσουμε, ήθελε να μας μιλήσει και φοβόταν».

«Δεν την βίασα, είχαμε σχέση»

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός και προπονητής βόλεϊ, σύμφωνα με το συνήγορό του, προσπάθησε να περάσει στην αντεπίθεση, λέγοντας ότι είχε αναπτύξει σχέση με ένα 14χρονο κορίτσι και οι σεξουαλικές πράξεις έγιναν με τη συναίνεσή της.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη

ertnews.gr

Back to top button