Ελλάδα

Κολοκυθάκια ογκρατέν

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 300 γρ. πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο (στη μύτη από το κουταλάκι του γλυκού)
  • 3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε ροδέλες. Τα ρίχνετε σε ένα σουρωτήρι, προσθέτετε το αλάτι, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε για περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια ρίχνετε τα 100 γρ. από την γραβιέρα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε. Αφού έχουν στραγγίξει απλώνετε το μισό μείγμα σε ένα πυρέξ.
  2. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε ροδέλες. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τις πατάτες για 4’ – 5’, αναποδογυρίζοντάς τις με ξύλινη σπάτουλα -προσεκτικά, για να μη χαλάσει το σχήμα τους. Απλώνετε τις πατάτες πάνω από το μείγμα και προσθέτετε από πάνω τους άλλη μία στρώση με κολοκυθάκια.
  3. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και την κρέμα γάλακτος. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50′ μέχρι τα κολοκυθάκια και οι πατάτες να έχουν μαλακώσει και το τυρί να έχει ροδίσει.

icookgreek.com

Back to top button