ΑθλητικάΚόσμος

Τα 9 νέα αθλήματα που εξετάζει η ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες 2028

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) είναι ανοιχτή να συμπεριλάβει νέα αθλήματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028.
Όπως αναφέρει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα marketing registrado, η ΔΟΕ έστειλε προτάσεις σε εννέα ομοσπονδίες, μεταξύ των οποίων είναι και η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), προκειμένου να μελετήσουν την πιθανότητα ύπαρξης τους περιλαμβάνονται στο Ολυμπιακό πρόγραμμα του Λος Άντζελες 2028.

Εκτός από τα μηχανοκίνητα αθλήματα, εξετάζεται η πιθανή επιστροφή του καράτε, μετά την παρουσία στο Τόκιο 2020 και την απουσία στο Παρίσι 2024, όπως επίσης και η παρουσία των Μπρέικ ντανς (Break dance), Σόφτμπολ (softball), κρίκετ, λακρός (lacrosse), σκουός (squash), Κικ Μπόξινγκ (kickboxing) και Φλαγκ φούτμπολ (flag football), μια μορφή αμερικανικού ποδοσφαίρου που παίζεται χωρίς προστασία.

Οι αντίστοιχες ομοσπονδίες έχουν προθεσμία μέχρι το τέλος Αυγούστου για να υποβάλουν το σχετικό τους αίτημα στη ΔΟΕ, και στη συνέχεια να περιμένουν την τελική απόφαση που θα ληφθεί στο συνέδριο της Βομβάης στα μέσα του 2023.

Οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες, που διεξήχθησαν στο Τόκιο το 2021, κόστισαν 12,31 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναμένονταν να δαπανηθούν το 2013, όταν ανακοινώθηκε ο τόπος διεξαγωγής.
Το κόστος αυξήθηκε ως αποτέλεσμα της αναβολής εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, αλλά παρά την απαγόρευση της παρουσίας των φιλάθλων στις εξέδρες, περισσότεροι από τρία δισεκατομμύρια τηλεθεατές τις παρακολούθησαν στην τηλεόραση και τις ψηφιακές πλατφόρμες.

 A. Bαζογιάννης

ΑΠΕ

 

 

Back to top button