ΑθλητικάΕλλάδα

Αήττητος και με ρεκόρ ο Τεντόγλου!

Το αήττητο σερί που έχει την εφετινή σεζόν σε όλους τους αγώνες Diamond League διατήρησε ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος επικράτησε και στην διοργάνωση που διεξάγεται στη Σιλεσία της Πολωνίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής και χρυσός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο, στον πρώτο του αγώνα μετά το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, έκανε άλμα στα 8,13μ. και πήρε άλλη μία πρωτιά στη διοργάνωση, καταρρίπτοντας μάλιστα το ρεκόρ αγώνα, που διατηρούσε από το 2014 ο Άντριαν Στραλκόφσκι με 7,83μ.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, αν και δυσκολεύτηκε στην αρχή, τελικά στο 5ο άλμα του έφτασε στην πρωτιά, σ’ ένα απ’ τα τελευταία «τεστ» του πριν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (15-21/8).

Στην πρώτη του προσπάθεια ο Τεντόγλου πήδηξε 7.65μ., στη δεύτερη ήταν άκυρος κι ακολούθησαν δύο άλματα σε 7.94μ. και 7.97μ. Στη συνέχεια, ωστόσο, βρήκε το ένα «καλό» άλμα που έψαχνε για να προσπεράσει τους αντιπάλους του και «πέταξε» στα 8.13μ., ενώ ολοκλήρωσε τον αγώνα του με δεύτερο άκυρο.

Τον ακολούθησε ως δεύτερος με άλμα στα 8,09μ. ο Αμερικανός ΜακΚάρτερ, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Κουβανός Μασό επίσης, με 8,09μ. (είχε καλύτερη δεύτερη προσπάθεια ο ΜακΚάρτερ).

ΑΠΕ

Back to top button