ΓούναΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Η Καστοριά θα μπορούσε να αποτελεί τη Silicon Valley της Ευρώπης…

Περαστικός από την Καστοριά δηλώνω υπεύθυνα ότι αυτό το αριστούργημα πόλης με τα παραμυθένια αξιοθέατα και τις τεχνολογικές σχολές, θα μπορούσε να αποτελεί τη Silicon Valley της Ευρώπης αν δεν είχαμε κρατικά πανεπιστήμια και την κομματική απολυταρχία του κρατισμού που τιμωρεί κάθε παραγωγική δραστηριότητα.
Οποιοσδήποτε ασχολείται με Software θα μπορούσε να μένει σε αυτό το μαγευτικότατο τοπίο κάνοντας τη δουλειά που αγαπά αφήνοντας αναλλοίωτο τον παραδοσιακό χαρακτήρα της περιοχής.
Σήμερα, τα γουναράδικα με τις ρωσικές ταμπέλες, περιμένουν τα πούλμαν και τις λιμουζίνες των Ρώσων που δεν θα έρθουν ποτέ…
Κρίμα που προικιστήκαμε με τόπους γεμάτους φυσικά θαύματα και ένας ολόκληρος πληθυσμός περιμένει πότε θα ανοίξει το γκοβ τζιάρ.
Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος

Βιογραφικό σημείωμα

Βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκα το 1981 στην Ακαδημία Πλάτωνος της Αθήνας και είμαι κάτοικος Περιστερίου. Το 1999 εισήλθα στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2003 αποφοίτησα και το 2004 εισήλθα με βαθμό εισαγωγής «άριστα 10» στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ηθικής Φιλοσοφίας το οποίο και ολοκλήρωσα επιτυχώς. Το 2009 ακολούθησα διετή κύκλο ειδίκευσης στην έρευνα της Αγοράς Εργασίας (Labour Market Studies) στο πανεπιστήμιο του Leicester στην Αγγλία και αμέσως έπειτα ξεκίνησα τη διδακτορική μου διατριβή στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. To 2012 υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία.Το 2015 αναγορεύτηκα διδάκτωρ στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ομοφώνως με βαθμό «Άριστα». Από το 2004 έχω δημοσιεύσει στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία δεκάδες επιστημονικές εργασίες και μελέτες στους τομείς της επιχειρηματικής ηθικής, της φιλοσοφίας της τεχνολογίας και της ιστορίας της φιλοσοφίας. Μελέτες και άρθρα μου έχουν χρησιμοποιηθεί σαν διδακτικά εγχειρίδια σε διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχω συμμετοχή σε ποικίλα συνέδρια και δημόσιες συζητήσεις. Γνωρίζω Αγγλικά, Ιταλικά και Γερμανικά.

Την περίοδο 2015 με 2019, συνέδραμα στο κοινοβουλευτικό έργο της Ένωσης Κεντρώων στους τομείς Παιδείας και Ανάπτυξης. Από το 2019 μέχρι σήμερα συμμετέχω στο επιστημονικό έργο του εργαστηρίου Φιλοσοφίας Διακυβέρνησης Οικονομίας (PPELAB) της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Παράλληλα με την ακαδημαϊκή μου σταδιοδρομία, από την ηλικία των 19 ετών εργάζομαι ανελλιπώς στον τομέα της αρχιτεκτονικής (ανάλυση – σχεδιασμός) διαδικτυακών εφαρμογών στην ελεύθερη αγορά. Έχω σχεδιάσει εκατοντάδες διαδικτυακές εφαρμογές, ιστοσελίδες και ηλεκτρονικά καταστήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Με ενδιαφέρει επίσης ιδιαιτέρως ο κλάδος της Τεχνητής Νοημοσύνης, τόσο σε εφαρμοσμένο επίπεδο Πληροφορικής, όσο και σε θεωρητικό επίπεδο Φιλοσοφίας.

 

Back to top button