ΚαστοριάΝεστόριο

“Έχω απτή απόδειξη” (της Σόνιας Ευθυμιάδου)

Αχ, Πασχάλη, Πασχάλη αγαπημένε μου εδώ και 40 χρόνια, Πασχάλη μας!…
Μεγάλη μαχαιριά για όλους μας ο θάνατός σου! Σε γνώρισα από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στην Καστοριά! Ήσουν ο πρώτος μου οδοντίατρος. Όταν σε επισκεπτόμουν, στο ιατρείο σου γινόταν προσκύνημα. Δεν άργησα να μάθω πως έφτιαχνες τα δόντια όλων όσοι δυσκολεύονταν ΔΩΡΕΑΝ!
Ήσουν αγαθός και πανέξυπνος, βοηθούσες όποιον βρισκόταν σε ανάγκη, πάντοτε σιωπηρά, με το χαμόγελο στα χείλη και στην πλατιά σου καρδιά!
Ως δήμαρχος του αγαπημένου σου Νεστορίου έχει μείνει αξέχαστη η χαρά και το κέφι με τα οποία υποδεχόσουν τη μεγάλη ομάδα των συγγραφέων-μελών της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς που επισκέπτονταν κάθε δεύτερο Μάιο για πάνω από μια δεκαετία τον νομό μας και ζωντάνευαν όλα τα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης (δημοτικά και νηπιαγωγεία) κάνοντας δράσεις γύρω από το βιβλίο, με σκοπό την προώθηση της Φιλαναγνωσίας στον τόπο μας!
Έχεις μείνει αξέχαστος με το γέλιο που σκόρπιζες άφθονο στην ξεχωριστή Συντροφιά, με τα ανέκδοτα που μας έλεγες, με την τόσο ευχάριστη φιλοξενία σου!
Έχω και απτή απόδειξη γι’ αυτό και βρίσκεται μες στο βιβλίο που εμπνεύστηκε από αυτή την επίσκεψή της στην Καστοριά η συγγραφέας από την Κηφισιά Έρικα Αθανασίου κι έχει τον τίτλο “Μυστήριο πίσω από τις σελίδες”, εκδ. Κέδρος, όπου σε περιγράφει όπως ακριβώς αποτυπώθηκες στη μνήμη όλων των ξεχωριστών επισκεπτών μας, ως πηγή ανεξάντλητης χαράς, όπως ήσουν δηλαδή!
Σήμερα μας μαύρισες την καρδιά κι ας χαμογελάς στη φωτογραφία με το γλυκό και καλόκαρδο χαμόγελό σου!
Σε αποχαιρετούμε αποσβολωμένοι κι αδυνατώντας να το πιστέψουμε πως έφυγες… Πώς να πιστέψουμε ότι φεύγουν τόσο φαρδιόκαρδοι και τόσο χαρούμενοι άνθρωποι!…
Ο Θεός ας δυναμώσει τη Βασιλική σου, που έχασε τον αληθινό θησαυρό με τον οποίο μοιραζόταν τη ζωή της!
Και κοίτα να σκορπίζεις το γέλιο και τη χαρά κι εκεί όπου πας, όπως το έκανες κι εδώ, όταν ήσουν κοντά μας!…
Από το Facebook της Σόνιας Ευθυμιάδου

Έφυγε από τη ζωή ο Πασχάλης Γκέτσιος

“Μυστήριο πίσω από τις σελίδες”: Νέο βιβλίο που διαδραματίζεται στην Καστοριά

 

Back to top button