ΓούναΚαστοριά

Ευρεία σύσκεψη με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων – Θετικές οι εξελίξεις για τον κλάδο της γουνοποιίας

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022, την οποία διοργάνωσε η Επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου Θεσσαλονίκης Μαρία Αντωνίου, ύστερα από αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, με κυρίαρχο θέμα την ενίσχυση του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Άκης Τσούκας, η Επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου Θεσσαλονίκης Μαρία Αντωνίου, ο Βουλευτής Ν.Δ. Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης, η Πρόεδρος των Λογιστών Καστοριάς Βασιλική Παπακωνσταντίνου και ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων Γεώργιος Ζερβός.

Τα αποτελέσματα της σύσκεψης, ήταν άμεσα, καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής 05/08/2022 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ενέκρινε πρόγραμμα ενίσχυσης, ύψους έως και 30 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη εταιρειών στο πλαίσιο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Λεπτομέρειες για τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΟΓ θα ήθελαν να εκφράσουν δημόσια τις ευχαριστίες τους, προς όλους όσοι συμβάλλουν στην επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο της ελληνικής γουνοποιίας.

Οι προσπάθειες, οι ενέργειες και οι δράσεις από τη μεριά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας συνεχίζονται επ’ εφωλεία του κλάδου.

 

 

 

Back to top button