Ελλάδα

Κέικ μπανάνας-σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα

Υλικά συνταγής

  • 3 πολύ ώριμες μπανάνες
  • 1 φλιτζάνι γεμάτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και λίγο για το άλειμμα της φόρμας
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας μερέντα
  • 2 κουταλιές κουβερτούρα σε σταγόνες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C και στο μεταξύ ετοιμάζετε τη ζύμη. Χτυπάτε τα αυγά με το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο μαλακωμένο σε ένα μπολ.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε να αναμειχθεί καλά με τα άλλα υλικά. Ρίχνετε την μπανάνα λιωμένη (με πιρούνι ή με το χέρι), στη συνέχεια τη μερέντα και τέλος τις σταγόνες κουβερτούρας. Ανακατεύετε ξανά το μείγμα να ενσωματωθούν τα υλικά.
  3. Αλείφετε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ με λίγο βούτυρο και αδειάζετε το μείγμα μέσα. Ψήνετε στους 170º C για 45′-50′.

icookgreek.com

Back to top button