ΚαστοριάΝεστόριο

Ο Πασχάλης Γκέτσιος, η παιδεία και η λογοτεχνία

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του πρώην Δημάρχου Νεστορίου Πασχάλη Γκέτσιου. Πέρα από τη γενικότερη αμέριστη υποστήριξη των εκπαιδευτικών δομών στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως δήμαρχος,  είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε μαζί του στο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας « Η φαντασία πάει… σχολείο»  που διοργάνωναν από το 2009 ανά διετία οι Σχολικοί Σύμβουλοι και η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία του νομού Καστοριάς.

Ο αγαπητός μας Πασχάλης Γκέτσιος  κατανοώντας απόλυτα τη σημασία της θετικής σχέσης με το βιβλίο που οφείλει το σχολείο να καλλιεργεί στους μαθητές και τις μαθήτριες, από την πρώτη στιγμή στάθηκε ένθερμος υποστηρικτής του προγράμματος, το οποίο υλοποιούνταν σε συνεργασία με τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (ΓΛΣ)και τις αρχές της Νομαρχιακής και Τοπικής αυτοδιοίκησης.

Θα μας μείνουν αξέχαστοι οι δεσμοί φιλίας που αναπτύχθηκαν με τη ΓΛΣ, η θερμή φιλοξενία του, η  ευγενική του παρουσία, η χαρά, το γέλιο και το κέφι που σκόρπιζε σε όλους πηγαία στις συναντήσεις μας στον τόπο καταγωγής του στο Νεστόριο. Μικρό ντοκουμέντο αυτής της σχέσης η αναφορά στο πρόσωπό του στο βιβλίο που εμπνεύστηκε από τις επισκέψεις της στην Καστοριά «Μυστήριο πίσω από τις σελίδες» εκδόσεις Κέδρος, το μέλος της ΓΛΣ Έρρικα Αθανασίου.

Καλό σου ταξίδι, αγαπητέ μας Πασχάλη!

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο Κική Γκουγκουλίτσα!

Οι πρώην Σχολικές Σύμβουλοι                       Ο πρώην Δ/ντής ΠΕ Καστοριάς

Ζυγούρη Έλενα και Καζταρίδου Αλίκη                 Μασλάρης Γεώργιος

Back to top button