Ελλάδα

Fuel Pass 2: Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς η επιδότηση

Το ποσό της επιδότησης καυσίμων, στο πλαίσιο του Fuel pass-2, θα δουν μέχρι το βράδυ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς οι δικαιούχοι.

Το κονδύλι για την επιδότηση έχει μεταφερθεί ήδη από το υπουργείο Οικονομικών στο αρμόδιο υπουργείο, ενώ οι κάτοχοι ψηφιακών καρτών έχουν ήδη αρχίσει να βλέπουν το ποσό που δικαιούνται. Η νέα επιδότηση αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Δικαιούχοι του Fuel Pass 2 είναι τα φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των σαράντα πέντε χιλιάδων (45.000) ευρώ, μπορεί να αιτηθεί την οικονομικής ενίσχυσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι να έχουν ήδη υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση, πριν προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης, αφού λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2021. Όσοι δεν έχουν καταθέσει τη φορολογική δήλωση, βγαίνουν αυτομάτως εκτός συστήματος.

ertnews.gr

Back to top button