Καστοριά

Το αστικό πράσινο θέλει περιποίηση (του Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου)

Η αγαπημένη μου γυρολιμνιά είναι ότι καλύτερο για εμένα την απολαμβάνω με ποδήλατο ή με τα πόδια.
Ήμουν έτοιμος να παραπονεθώ για τα χόρτα γύρω από το δρόμο και τα μικροδέντρα. Ο Δήμος με πρόλαβε και δεν έχω παρά να τον συγχαρώ για την καθαριότητα και την κατάσταση.
Όπως και τους εθελοντές που καθαρίζουν από μόνοι τους σχεδόν καθημερινά! Αν και θα ήθελα κάποια σημεία όπως αυτά της φωτογραφίας να καθαριστούν περισσότερο!
Έζησα και παλιές εποχές εγκατάλειψης και αποδοκιμασίας των επισκεπτών-τουριστών. Θέλω να πιστεύω ότι στο αστικό πράσινο θα γίνονται πάντα παρεμβάσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω ένα δέντρο μέσα στην πόλη, να εμποδίζει κάποιον να περπατήσει και να πρέπει να σκύψει γιατί δεν κλαδεύεται το κλαδί;
Έχω γυρίσει πολλές πόλεις. Πουθενά δεν αφήνουν κλαδιά να σε εμποδίζουν να μετακινηθείς. Όπως επίσης η κοπή στα αγριόχορτα στους επαρχιακούς δρόμους είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ! Ο δρόμος στενεύει επικίνδυνα και είναι κύριος λόγος ατυχημάτων.
Βλέπω και χαίρομαι ότι υπάρχουν αρκετοί εργάτες με τα κίτρινα γιλέκα (προσοχή από τους οδηγούς) που καθαρίζουν.
Και πάλι συγχαίρω γι αυτήν την πρωτοβουλία. Αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει να υπάρχει κλαδί, δέντρο, αγριόχορτα μέσα στον δρόμο. Σε κάποιους δρόμους όντως έχει γίνει δουλειά όχι σε όλους!

 

 

 

 

Back to top button