Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Άργος Ορεστικό: «Κοινωνικές ευαισθησίες»

Πηγαίνοντας να εκκλησιαστώ στον Άγιο Νεκτάριο του Άργους Ορεστικού διαπίστωσα με μεγάλη λύπη, ότι έχουν τοποθετηθεί σίδερα πάνω στην ράμπα αναπήρων εμποδίζοντας την είσοδο των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα να εισέλθουν στον ναό.
Για τη διεξαγωγή ενός πανηγυριού και την είσπραξη ενός ενοικίου από το “περίπτερο” που θα τοποθετηθεί εκεί, απαγορεύεται σε έναν άνθρωπο με καροτσάκι να εκκλησιαστεί στον συγκεκριμένο ναό, ακόμα και σε μια μητέρα με καρότσι μωρού να ανέβει στην εκκλησία.
Αναρωτιέμαι ποιος ευθύνεται για αυτό; Ποιος πήρε την απόφαση να τοποθετηθεί άλλος ένας πάγκος στο συγκεκριμένο σημείο; Ποιος θα πάρει την ευθύνη και θα ζητήσει ένα συγνώμη σε όλους εκείνους που εμπόδισε να εισέλθουν στο ναό; Ποιος θα κάνει σύσταση στο δήμο να αφαιρέσουν τα σίδερα;
Όλοι θα ήταν έτοιμοι να κρίνουν κάποιον που θα πάρκαρε πάνω σε ράμπα αναπήρων αλλά σε μια τέτοια περίπτωση όλοι εθελοτυφλούν.
Αυτό είναι το κράτος πρόνοιας (;), αυτός είναι ο νομός μας με τις κοινωνικές του ευαισθησίες (;) και αυτός είναι ο δήμος που αδιαφορεί (;).
Κ.Ε.

fonikastorias.gr

 

Back to top button