Καστοριά

Με Βασιλική Μεγαλοπρέπεια Εορτάστηκε ο Δεκαπενταύγουστος στο Τοιχιό (φωτογραφίες)

Βασιλική Μεγαλοπρέπεια για την Βασίλισσα του Κόσμου, στο Παναγιοσκέπαστο Τοιχιό

Με όλη την αρμόζουσα Μεγαλοπρέπεια που πρέπει στο σεπτό πρόσωπο Της Υπεραγίας Θεοτόκου, εορτάστηκε λαμπρότατα στον εορτάζοντα Ιερό μας Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Τοιχιού , η Κοίμηση και Μετάσταση Της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Από την έναρξη της ακολουθίας του όρθρου πλήθος προσκυνητών κατέκλεισαν τον ναό προς τιμήν της Παναγίας μας.
Μικροί και μεγάλοι ενορίτες γέμισαν ασφυκτικά τον ιερό ναό μας αλλά και ενορίτες εκτός του Τοιχιού από πολλά μέρη της επαρχίας μας όπως την Καστοριά, Μανιάκοι, Αργός Ορεστικό, Δισπηλιό, Βυσσινιά, Μαυροχώρι, Κορησό, αλλά και εκτός της επαρχίας μας όπως την Θεσσαλονίκη και το Αγρίνιο.
Οι Ιεροψάλτες του ναού αλλά και φιλοξενούμενοι ιεροψάλτες εκ Θεσσαλονίκης απέδωσαν ευλαβικά και τιμητικά στην Παναγία μας, θαυμάσια όλους τους ύμνους της εορτής , και έτυχαν άξιοι συγχαρητηρίων από το εκκλησίασμα.
Ο Προϊστάμενος του Ιερού ναού μας, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Πνευμονίδης, προετοίμασε κατάλληλα την εορτή με όλη την εκκλησιαστική παράδοση -την οποία παρέλαβε από τον Θεοτοκόφιλο και φιλακόλουθο Γέροντα του Μακαριστό Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ,- μαζί με τον συνταξιούχο Ιερέα π. Αργύριο Μόσχο, την εκκλησιαστική επιτροπή, τις διακόνισσες γυναίκες του Φιλοπτώχου ταμείου αλλά και μέλη του Συλλόγου Γυναικών Τοιχιού, οι οποίες δε προσέφεραν και διάφορα κεράσματα και εδέσματα σε όλο το εκκλησίασμα.
Ευχαριστίες και ευχές εξέφρασε συγκινημένος ο π.Ιάκωβος προς το εκκλησίασμα βλέποντας τον ιερό ναό κατάμεστο από μικρούς, μεγάλους και νέους οι οποίοι ήρθαν να τιμήσουν την Παναγία μας, να ευλογεί η Παναγία μας και να αγιάζει τον καθένα προσωπικά και τις οικογένειες μας, και να μη λείπει η Παναγία μας από την σκέψη μας , τα χείλη μας αλλά περισσότερο από την καρδιά μας.
Έτη Πολλά και ευλογημένα!!!

Back to top button