Ελλάδα

Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι, λεμόνι και ανανά

Υλικά συνταγής

  • 1 κονσέρβα ανανάς φέτες σε σιρόπι
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φάκελο ζελέ λεμόνι
  • 1 φάκελο ζελέ ανανά
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 φάκελο μείγμα για σαντιγί
  • 1 φλιτζάνι κρύο γάλα
  • φύλλα μέντας ή ένα μπαστουνάκι βανίλια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ετοιμάζετε τα ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες των συσκευασιών και
    τα αφήνετε να κρυώσουν. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το σιρόπι
    από την κονσέρβα.) Μοιράζετε σε 6 φορμάκια το ζελέ λεμόνι γεμίζοντάς τα
    μέχρι τη μέσηκαι τα αφήνετε στο ψυγείο να σφίξουν.
  2. 2. Στο μεταξύ, λιώνετε στο μπλέντερ τις φέτες ανανά (αφού τις στραγγίσετε
    από το σιρόπι τους) προσθέτοντας τη μισή ζάχαρη. Χτυπάτε τo μείγμα για σαντιγί με γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σε σφιχτή σαντιγί.
  3. Χτυπάτε ελαφρά το γιαούρτι με την υπόλοιπη ζάχαρη και το ανακατεύετε
    με τον πολτό ανανά, τη σαντιγί και το ζελέ ανανά. Μοιράζετε το μείγμα
    γιαουρτιού στα φορμάκια πάνω από το ζελέ λεμόνι.
  4. Αφήνετε στο ψυγείο για 1 νύχτα να σφίξουν. Ξεφορμάρετε βυθίζοντας
    τα φορμάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και αναποδογυρίζετε
    σε πιατάκια.

icookgreek.com

Back to top button