Καστοριά

Αγνή Κανδύλη: Οι ασθενείς με διαβήτη δε χρειάζεται να ανησυχούν

Η υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό κι εγώ παλεύω γι αυτή από μικρό παιδί!

Με αφορμή κάποια δημοσιεύματα που αφορούν το ΦΕΚ 4204/2022 για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα για το διαβήτη, καταρχάς θα παραπέμψω στο δελτίο τύπου του Υπουργού κυρίου Θάνος Πλεύρης το οποίο και παραθέτω αυτούσιο.:
«Αναφορικά με την δήλωση του κ. Ξανθού για δήθεν εμπόδια που βάζει ο ΕΟΠΥΥ στην πρόσβαση ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 σε νέα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, αυτό που έχω να πω είναι ότι οι ασθενείς με διαβήτη δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται αδιάλειπτα από τον ΕΟΠΥΥ και χωρίς συμμετοχή για την πρόσβαση τους στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα για τον διαβήτη.
Προκαλώ όμως τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθό να υποβάλει την ερώτηση που προανήγγειλε ως επίκαιρη για να του απαντήσω μέσα στη Βουλή πώς διασφαλίζονται τα συμφέροντα των ασθενών και ποιας συγκεκριμένης πολυεθνικής εταιρίας τα συμφέροντα θίγονται»
Όσον αφορά την υποτιθέμενη «σιωπή» που μου χρεώνει κάποιος δημοσιογράφος θα του απαντήσω το εξής. Καταρχάς πάσχω από ΣΔ από τα 14 μου. Φέτος με κόπο και πολύ αγώνα έφτασα αισίως στα 30 χρόνια γλυκιάς ζωής, στα οποία ουδέποτε έμεινα σιωπηλή!
Έβαλα τη φωνή μου, την ψυχή μου και τους ανθρώπους που με αγαπούν να γίνουν πρέσβεις του Διαβήτη, όταν δεν ήταν είδηση καν..
Ήμουν εκεί, όταν μια ομάδα γονέων αποφάσισε να αποκτήσει φωνή και να παλέψει για την καθημερινότητα των παιδιών τους με διαβήτη. Για την ίδια τους τη ζωή! Ήμουν εκεί όπου ο κάθε ένας από εμάς έπρεπε να παλέψει με τα φαντάσματα της κοινωνίας που μας ήθελαν αρρώστους, περιορισμένων δυνατοτήτων, αδύναμους και λίγους..
Σε μια εποχή που ακόμη κάποιοι μας δείχνουν με το δάχτυλο, δεν επιτρέπω σε κάποιους να κάνουν πολιτική με τα άτομα με ειδικές ανάγκες!
Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο κράτος που διακύβευμα του είναι το δημόσιο συμφέρον. Δεν είναι ανώνυμη εταιρεία.
Πρωτίστως όμως, έχω εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί ακριβώς η καθημερινότητα του πολίτη, του κάθε πολίτη, είναι η βασική αρχή που έχει χτίσει όλο το πρόγραμμα της Κυβέρνησης μας.
Στο διάλογο για τη δημόσια υγεία δεν πρέπουν άναρθρες κραυγές και πολιτικά κίνητρα.
Η υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό κι εγώ παλεύω γι’ αυτή από μικρό παιδί!
Αγνή Κανδύλη

Η “σιωπή” της Αγνής Κανδύλη- Μυκονιάτη και η πρωτοφανής απόφαση της ΝΔ που “κόβει” τα αναλώσιμα στους διαβητικούς

Οι διαβητικοί στο ταμείο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button