ΚαστοριάΝεστόριο

Για το ακατάλληλο νερό του Νεστορίου (του Παύλου Γάκου)

Μήπως η ανακοίνωση του Δήμου Νεστορίου για την μη χρήση του νερού άργησε μερικές εβδομάδες, που το νερό βρωμούσε;
Την Παρασκευή 19 Αυγούστου, μας ζητούσε ο Δήμος να κάνουμε οικονομία στο νερό, να μην το σπαταλάμε για πότισμα και πλύσιμο αυλών και δρόμων, λόγω «λειψυδρίας»…..
Κανένας φυσικά λόγος για ακατάλληλο νερό, το αντίθετο μάλιστα ότι το νερό είναι ελεγμένο και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Σήμερα 22 Αυγούστου άλλη ανακοίνωση λέει πως το νερό είναι κατάλληλο μόνο για τουαλέτα , πότισμα και πλύσιμο αυλών ….. μέχρι νεοτέρας.
Πόσο διάστημα είναι το νεοτέρας; Πόσο μπορεί να αντέξει ένα σπίτι με υπερήλικες ή παιδιά;
Και πόσο διάστημα πρέπει οι επιχειρήσεις να μείνουν κλειστές, αφού το νερό είναι απαραίτητο σε ένα καφενείο, σε ένα μαγαζί με φαγητό, σε έναν ξενώνα, στο τυροκομείο; Πως θα πλένουν πιάτα, πως θα κάνουν μπάνιο οι φιλοξενούμενοι, πως θα γίνει η καθαριότητα; Ποιος θα καλύψει την χασούρα των επιχειρήσεων;
Κανένας φυσικά λόγος για το αν και ποιος νιώθει αδιάθετος τις τελευταίες μέρες.
Τέτοια είναι η αυτοπεποίθηση του 85 % στα αποτελέσματα των εκλογών. Οι εκλεκτοί της πλειοψηφίας, αδιαφορούν για την πλειοψηφία που τους ψήφισε….
Πως γίνεται ξαφνικά μέσα σε ένα βράδυ, αφού μέχρι εχθές ήταν όλα καλά και σήμερα το μεσημέρι το νερό είναι ακατάλληλο;
Το Σαββατοκύριακο που πέρασε το χωριό ήταν γεμάτο κόσμο. Πολλοί ξένοι λόγω γάμου, κυνηγοί, τουρίστες… έμειναν στους ξενώνες, έκαναν μπάνιο, ήπιαν νερό έφαγαν στα μαγαζιά, ήπιαν καφέ στα καφενεία.
Και φυσικά οι κάτοικοι έκαναν χρήση του νερού όλες αυτές τις μέρες με την διαβεβαίωση ότι όλα είναι καλά και οι διακοπές οφείλονται στην «λειψυδρία».
Γιατί άφησαν να περάσουν τρεις ημέρες «σιωπής» και «λειψυδρίας» και σήμερα ανακοινώνουν την ακαταλληλότητα του νερού;
Γιατί κάθε καλοκαίρι το νερό δεν φτάνει;
Γιατί καταργήσαμε τις πηγές της «κολοκύθας» και κάναμε πηγάδια στο ποτάμι που μάλιστα πολύ κοντά περνάει σωλήνας αποχέτευσης της γειτονιάς και του χώρου του river party; Μήπως έχουμε από εκεί κάποια διαρροή;
Μήπως τα πηγάδια φταίνε που είναι πρόχειρα κατασκευασμένα και πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχή; (όπως πάντα λέγαμε να βρεθεί μια άλλη λύση και εδώ και 15 χρόνια μείναμε με αυτά και τα προβλήματά τους)
Και το αποκορύφωμα: Σήμερα μετά τις 3.00 το μεσημέρι, άνθρωποι του Δήμου μοιράζανε στα σπίτια από ΜΙΑ ΕΞΑΔΑ νερό για να πιούνε οι κάτοικοι, να πλύνουν τα πιάτα, να κάνουν μπάνιο και να μαγειρέψουν για το βράδυ….
Για πόση κοροϊδία μιλάμε;
Αδιαφορία και λάθη που πληρώνει το Νεστόριο, γιατί οι Δημοτικοί άρχοντες και οι οικογένειες τους ( στην πλειοψηφία), τρώνε, κάνουν μπάνιο, πλένουν πιάτα σε άλλο Δήμο ή Δημοτικό διαμέρισμα.
Εμείς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας καταναλώνουμε το βρώμικο νερό με κίνδυνο για την υγεία μας και στην υγειά των αρχόντων…
ΠΑΥΛΟΣ ΓΑΚΟΣ

Τι πραγματικά συμβαίνει με το νερό του Νεστορίου

Απαγορεύεται η χρήση του νερού στο Νεστόριο

 

 

 

Back to top button