ΑθλητικάΕκδηλώσειςΚαστοριά

Υποδοχή στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας της ομάδας ”Λονδίνο Αθήνα σε δύο ρόδες”

Πέντε ποδηλάτες, τέσσερις άντρες και μια γυναίκα, από διαφορετικές ποδηλατικές ομάδες, ξεκίνησαν ήδη από την περασμένη Κυριακή να διανύσουν την απόσταση από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου μέχρι τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, δηλαδή περίπου 3.000 χιλιόμετρα, στηρίζοντας το οικουμενικό πλέον αίτημα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.
Η δράση με τίτλο «Bring Them Back» που διοργανώνεται από το δήμο Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με την αθλήτρια Βασιλική Βουτζάλη, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για το μεγάλο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στον φυσικό τους χώρο και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, επιλέχθηκε το ποδήλατο ως μέσο διεξαγωγής της διαδρομής λόγω της φύσης του ως μέσο άσκησης, διασκέδασης, αλλά και μετακίνησης χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον.
Γι’ αυτό και εμείς, λοιπόν, ας στηρίξουμε με την παρουσία μας τη συγκεκριμένη δράση, αναμένοντας την Τρίτη στις 23 Αυγούστου, την ομάδα των ποδηλατών στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας Καστοριάς, όπου θα φτάσουν αργά το απόγευμα, έχοντας διανύσει τη διαδρομή από την Ηγουμενίτσα στην πόλη μας.
Σας περιμένουμε!
Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς “620”
(Για την ακριβή ώρα άφιξης θα υπάρξει νέα ανακοίνωση)

Λονδίνο-Αθήνα: Ποδηλατική διαμαρτυρία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα – Θα περάσει και από την Καστοριά (βίντεο – χάρτες)

 

 

Back to top button