Κόσμος

Ρωσία: Φωτιά σε αποθήκη πυρομαχικών – Ο κυβερνήτης λέει ότι ευθύνεται η ζέστη

Τα πυρομαχικά που ήταν αποθηκευμένα σε έναν χώρο στη νότια Ρωσία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, αναφλέγησαν σήμερα και ένας τοπικός αξιωματούχος επέρριψε την ευθύνη στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή.

Είναι το δεύτερο τέτοιο περιστατικό που σημειώνεται μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Ο Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ, είπε ότι εκκενώθηκε ο χωριό Τιμόνοβο όταν τα πυρομαχικά άρχισαν να εκρήγνυνται. Κανείς δεν τραυματίστηκε.

Την περασμένη εβδομάδα οι κάτοικοι του Τιμόνοβο και του Σολότι, που απέχουν 15 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα, απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους αφού μια κοντινή αποθήκη πυρομαχικών τυλίχθηκε στις φλόγες. Από τις δηλώσεις του Γκλάντκοφ δεν είναι σαφές αν το σημερινό συμβάν σημειώθηκε στην ίδια αποθήκη ή αν επρόκειτο για πυρομαχικά που είχαν μεταφερθεί σε άλλον χώρο.

Τους προηγούμενους μήνες ο κυβερνήτης κατηγορούσε τις ουκρανικές δυνάμεις για τις εκρήξεις που σημειώνονταν στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, το οποίο απέχει 650 χιλιόμετρα νοτίως της Μόσχας.

Το Κίεβο γενικά αποφεύγει να αναλαμβάνει την ευθύνη για εκρήξεις στα ρωσικά εδάφη και μερικές φορές σχολιάζει ότι οφείλονται σε αμέλεια. «Σε μερικούς μήνες θα διαπιστώσουμε αν τα ρωσικά πυρομαχικά μπορούν να εκραγούν εξαιτίας του κρύου» ειρωνεύτηκε σήμερα το υπουργείο Άμυνας σε μια ανάρτηση στο Twitter. «Οι πέντε κύριες αιτίες των αιφνίδιων εκρήξεων στη Ρωσία είναι: ο χειμώνας, η άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και το κάπνισμα», πρόσθεσε.

ΑΠΕ

Back to top button