ΑθλητικάΚαστοριά

Φίλιππος Τσαχτσίρας:”Όνειρο μου να παίξω στο Παλέ” – Τι είπε για τη συνάντηση του με τον Δημήτρη Διαμαντίδη

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή “Ερασιτέχνης” φιλοξενήθηκε ο Φίλιππος Τσαχτσίρας μπασκετμπολίστας στα τμήματα υποδομής του Άρη και μέλος της Εθνικής παίδων στην εκπληκτική πορεία που έκανε στο φετινό EurobasketU16 .

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Ιάσονα Μίσχο:

Αρχικά, για τον πολύ δύσκολο αγωνιστικά μήνα που πέρασε:

Ήταν ένας δύσκολος μήνας με πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις αλλά έχω προλάβει να ξεκουραστώ και να αποφορτιστώ.

Για την συνάντηση του με τον Δημήτρη Διαμαντίδη:

Αρχικά, ήταν εντελώς τυχαία η συγκεκριμένη συνάντηση καταγόμαστε και οι δύο από το ίδια μέρος, την Καστοριά. Μιλήσαμε αρκετά ήταν μία πάρα πολύ ωραία εμπειρία για εμένα πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Σίγουρα από όταν ήμουν μικρός τον παρακολουθούσα, ήταν ο κορυφαίος της εποχής του που κατάφερε να κατακτήσει την Ευρώπη. Για εμένα ήταν πολύ μεγάλη η τιμή που είχα την ευκαιρία να μιλήσω για μπάσκετ με τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Για το Πανευρωπαϊκό και την πορεία της Εθνικής:

Από την πρώτη προπόνηση που κάναμε μέχρι τα πρώτα φιλικά παιχνίδια τα οποία παίξαμε όλοι λέγαμε πως βασικός στόχος μας είναι να κατακτήσουμε μετάλλιο. Μέρα με την μέρα προσπαθούσαμε να βελτιωνόμαστε και μέσα από την δουλειά να γινόμαστε καλύτεροι για να πετύχουμε τον συγκεκριμένο στόχο.

Για την μεγάλη νίκη κόντρα στην Ισπανία και για τον τρόπο διαχείρισης της:

Ξέραμε από την αρχή πως ήταν δύσκολο να κερδίσεις μία τόσο καλή ομάδα αλλά ήμουν σίγουρος για την νίκη πάντως όχι με μία τόσο μεγάλη διαφορά. Η αλήθεια είναι όμως πως κανείς στην ομάδα δεν περίμενε μία τόσο ευρεία και μεγάλη νίκη. Μετά από αυτό όλοι καταλάβαμε την δυναμική μας και το τι πραγματικά μπορεί να καταφέρει αυτή η ομάδα.

Για το πόσο δύσκολο ήταν να διατηρήσουν την συγκέντρωση τους στο παιχνίδι με το Ισραήλ:

Απλά πιστέψαμε ο ένας στον άλλον, δεν χάσαμε σε όλη την διάρκεια του αγώνα την πίστη στην ομάδα και στον κάθε συμπαίκτη μας και έτσι καταφέραμε να επιστρέψουμε πίσω στο παιχνίδι, να ανατρέψουμε το σκορ και στο τέλος να νικήσουμε. Σίγουρα ήταν ένα παιχνίδι που δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτός ο ημιτελικός.

Για τον τραυματισμό του συμπαίκτη του, Αμπόσι :

Υπήρχαν γενικά τραυματισμοί οι οποίοι μας συσπείρωσαν περισσότερο, μας έκαναν πιο σκληρούς και μας βοήθησαν στο να παίζουμε ο ένας για τον άλλον. Αυτό που επηρέασε την απόδοση μας ήταν σίγουρα η κούραση γιατί μας έκανε να χάσουμε το μυαλό και την συγκέντρωση μας

Για το αν μένει στο τέλος πικρία για το οτι η εθνική θα μπορούσε να πετύχει το κάτι παραπάνω :

Σίγουρα υπάρχει αυτό το συναίσθημα γιατί είδαμε την Ισπανία που την κερδίσαμε με 30 πόντους να πηγαίνει στον τελικό . Εμείς από την άλλη τερματίσαμε τέταρτοι χωρίς να καταφέρουμε να πάρουμε κάποιο μετάλλιο οπότε σίγουρα μία μικρή πικρία υπάρχει παρά το ότι είναι μεγάλη επιτυχία το οτι καταφέραμε να κατακτήσουμε την τέταρτη θέση στην Ευρώπη. Ο κόσμος μας στήριζε ήθελε να πετύχουμε.

Για το αν έχει πεισμώσει σχετικά με την κατάκτηση μεταλλίων στο μέλλον:

Το γεγονός αυτό με ωθεί στο να δουλέψω σκληρά για να κρατήσω τη θέση μου στην Εθνική, σίγουρα και εγώ προσωπικά αλλά και οι συμπαίκτες μου θέλουμε πολύ ένα μετάλλιο στο μέλλον.

Για το αν θεωρεί ότι υπάρχει ταλέντο σε αυτή τε γενιά :

Το ταλέντο που υπάρχει στη μελλοντική γενιά παικτών του μπάσκετ είναι σίγουρο δεν ξέρω όμως εάν στηρίζεται σε εμάς γιατί είμαστε ακόμη μικροί ηλικιακά.

Για το μένει ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις του:

Πιστεύω όσο μπορούσα βοήθησα την ομάδα και έδωσα το 100% για να έρθουν αυτές οι νίκες.

Για τους προπονητές του, Βασίλη Ζιάγκο και για τον γνώριμο από τον Άρη, Δημήτρη Βαρβούνη:

Και οι δύο είναι καταπληκτικοί άνθρωποι και εξαιρετικοί άνθρωποι. Μας βοήθησαν πάρα πολύ και στις 40 ημέρες προετοιμασίας αλλά και στους αγώνες. Μάθαμε πολλά από αυτούς και γενικά θα μου λείψουνε ως προπονητές.

Για το πως αποφάσισε να πει πέρυσι το ναι στον Άρη παρά το ενδιαφέρον που υπήρχε και από άλλες ομάδες:

Το είχα συζητήσει με τους γονείς μου και ο Άρης μου φαινότανε καλή ευκαιρία

Για το τι του έχει μείνει από το εφηβικό του Άρη:

Πέρυσι γίναμε όλοι μία οικογένεια στον Άρη και καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα σημείο που κανείς δεν περίμενε να φτάσουμε μέχρι εκεί, νομίζω πως ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας.

Για το αν του έχει μείνει το παιχνίδι κόντρα στο Περιστέρι:

Σίγουρα το θυμάμαι ακόμα αυτό το παιχνίδι λόγω και των πανηγυρισμών στο τέλος αλλά και γιατί αποκλείσαμε μία πολύ καλή ομάδα που ‘ήταν φαβορί, κανείς δε το πίστευε αλλά γενικά προσπαθώ να μην επηρεάζομαι από τα όσα λέει ο κόσμος και να μένω στον στόχο μου.

Για το αν τον έχει βοηθήσει ο Μήτσικας ως προπονητής:

Συζητήσαμε άπειρες φορές την περασμένη χρονιά για τα προβλήματα μέσα στην ομάδα αλλά και για δικά μου ζητήματα και τα όσα με απασχολούσαν, προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ.

Για το πως πήρε την απόφαση να επιτελεί τον ρόλο του ψηλού που σουτάρει σε μία ομάδα:

Γενικά από μικρός πάντα σούταρα και τώρα απλά ψήλωσα περισσότερο και συνέχισα όμως να σουτάρω.

Για την εμπειρία του από το ανδρικό του Άρη:

Στην αρχή η αλήθεια είναι μου φαινόταν πάρα πολύ περίεργο , όλα τα παιδιά ήταν πού καλοί χαρακτήρες και πολύ συμπαθητικοί. Το να συμμετέχω δύο φορές στην δωδεκάδα ήταν πολύ μεγάλη τιμή για εμένα σε τέτοια ηλικία. Οι συμπαίκτες μου πολλές φορές μου μιλούσαν και με συμβούλευαν.

Για το τι πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα για να μπορεί να παίρνει λεπτά συμμετοχής στην Α1:

Όπως λέει και ο προπονητής μου ο Μήτσικας το μόνο που πρέπει να κάνω από εδώ και πέρα είναι το να δουλεύω. Θέλω να βελτιωθώ στο κατέβασμα της μπάλας, στην ντρίμπλα και στα τελειώματα μου. Προσπαθώ πολύ στο γυμναστήριο για το σώμα μου όπως και οι συμπαίκτες μου αλλά και μέσα στο γήπεδο για να βελτιωθούμε μέρα με την μέρα.

Για το ποιοι είναι οι στόχοι του για φέτος:

Βασικός στόχος είναι σίγουρα το Final 4 στην Θεσσαλονίκη και σίγουρα να τερματίσουμε πρώτοι ή μέσα από μπαράζ να περάσουμε στο Πανελλήνιο.

Για το αν έχει επικοινωνία με το Καστρίτη:

Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο καιρό δεν έχω πάει στο γήπεδο γιατί μου έχει δώσει ρεπό ο Καστρίτης αλλά από εβδομάδα λογικά θα ξανα ξεκινήσω τις προπονήσεις στο γήπεδο.

Για το αν έχει μείνει ικανοποιημένος από τον Άρη:

Με βοήθησε πάρα πολύ ο Άρης, όλοι είναι πολύ φιλόξενοι και με στηρίζουν κάθε μέρα, σίγουρα βρήκα αυτό που περίμενα ερχόμενος στην ομάδα και θεωρώ πως όλοι εδώ μπορούν να με βοηθήσουν για να εξελιχθώ. Όλοι ανυπομονούμε να παίξουμε στο Αλεξάνδρειο μπροστά στον κόσμο του Άρη. Έχω αρκετούς φίλους που υποστηρίζουν την ομάδα αλλά και ο πατέρας μου που είναι φανατικός Αρειανός.

Για τους στόχους του στο μέλλον:

Στόχος μου είναι μέσα από την σκληρή δουλειά να φτάσω κάποια στιγμή στο υψηλότερο επίπεδο του κόσμου.

yellowradio.gr

 

 

Back to top button