Ελλάδα

Μπακαλιάρος με κρεμμύδια και πατάτες λεμονάτες

Υλικά συνταγής

  • πατάτες: 1 κιλό
  • μπακαλιάρος παστός: 1 κιλό
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζανιού
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο: 1 φλιτζάνι
  • σκόρδο ψιλοκομμένο: 2 κουταλάκια του γλυκού
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος: 2 κουταλιές της σούπας
  • αλεύρι ή κορν φλάουρ: 1 κουταλιά της σούπας
  • λεμόνια, ο χυμός: 3
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον ξαλμυρίζετε για μία νύχτα ή για 24 ώρες αν πρόκειται για μεγάλο φύλλο.
  2. Κατόπιν σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε τις πατάτες, το σκόρδο και 1 φλιτζάνι νερό και βράζετε για 15΄. Τοποθετείτε πάνω στις πατάτες τον μπακαλιάρο, πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και σιγοβράζετε για 20΄περίπου προσθέτοντας 1 φλιτζάνι νερό.
  3. Τέλος, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού, στον οποίο έχετε διαλύσει το αλεύρι ή το κορν φλάουρ. Ανακινείτε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο για 5΄ ακόμη. Προσθέτετε πιπέρι και μαϊντανό και σερβίρετε.
Mix & Match

Γι’ αυτό το πιάτο με τις βελούδινες υφές, τη γεμάτη γεύση και τη δροσερή οξύτητα, διαλέγουμε ένα κρασί που να παίζει στα ίδια κυβικά. Συνήθως οι Σαντορίνες ανταποκρίνονται στην προηγούμενη περιγραφή. Κι επειδή το λευκό αυτό κρασί βελτιώνεται με το χρόνο, θα σας πρότεινα να επιλέξετε την προπέρσινη σοδειά, του 2007.

Απολαύστε με

  • Λευκό κρασί

icookgreek.com

Back to top button