Ελλάδα

Προφυλακίστηκε ο 38χρονος για την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες – Τι λένε οι δικηγόροι του

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 38χρονος Ρεθυμνιώτης, ο οποίος είναι και ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση της επίθεσης κατά της οικογένειας των Γερμανών στο Πέραμα Μυλοποτάμου.

Ύστερα από μία απολογία, που κράτησε πάνω από 3,5 ώρες ο 38χρονος κτηνοτρόφος θα οδηγηθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα Κρήτη 1 στην Αγιά Χανίων.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, Διονύση Βέρα, Νίκο Κοτζαμπασάκη και Γιώργο Παγώνη “η απόφαση κρίνεται εντελώς αδικαιολόγητη και άδικη, καθώς στηρίχθηκε σε μία εντός εισαγωγικών κατασκευασμένη κατηγορία”.

Ο κ Γιώργος Παγώνης τόνισε ότι έγινε πραγματογνωμοσύνη στο όχημα των Γερμανών, η οποία κατέδειξε, ότι η καμπίνα των επιβατών δεν έχει υποστεί αλλοίωση, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση ο πρωταγωνιστής αυτής της υπόθεση.

Ο κ Βέρας είπε ότι πρώτη φορά αντιμετωπίζει αντιμετωπίζεται κατά αυτό τον τρόπο δηλαδή “να μιλάει και να μην ακούγεται καθόλου από ανακριτή και εισαγγελέα”. Τόνισε δε ότι ο κρατούμενος πλέον 38χρονος κτηνοτρόφος “έχει πέντε ανήλικα παιδιά η δε γυναίκα του πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, ενώ έχει να στηρίξει και την οικογένειά του του χειρουργημένου αδελφού του, ο οποίος επίσης έχει τρία ανήλικα παιδιά.

Ρεπορτάζ: Παντελής Χουλάκης / ertnews.gr

Back to top button