ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπα

Καστοριά: Η μπασκετική “Ιθάκη” του Χριστόφορου Τερσενίδη

Η σεζόν 2022-23 θα είναι η 8η συνεχόμενη στον Α.Σ. Καστοριάς για τον αγαπητό στο μπασκετικό φίλαθλο κοινό της πόλης και όχι μόνο, Χριστόφορο Τερσενίδη.
Κι άντε, για να γεμίσει η ανάρτησή μου, ας γράψω περιληπτικά τα όσα γνωρίζουν από το 2015 έως και σήμερα μέχρι και τα τσιμέντα του «Δημήτρης Διαμαντίδης» για το τι εστί Τερσενίδης…
Πάθος για το μπάσκετ, ισχυρή προσωπικότητα, επίμονη ενέργεια, προθυμία, εργατικότητα, αποφασιστικότητα, μαχητικό και ομαδικό πνεύμα, ισχυρή θέληση, πάθος, ήθος, ηγετικές ικανότητες… Ολα αυτά βέβαια δεν τα έγραψα για το τυπικό του θέματος, τουναντίον, είναι όλα όσα αλίευσα από αυτά που λένε για την αφεντιά του οι συναθλητές του, οι αντίπαλοι, οι προπονητές του, παράγοντες και φίλοι του μπάσκετ, αλλά… το πιο σημαντικό οι γονείς που έχουν αφήσει στα χέρια του την μπασκετική γαλούχηση παιδιών τους.
Ο 33χρονος Θεσσαλονικιός γκαρντ Χριστόφορος Τερσενίδης, λοιπόν, μετά τον ΠΑΟΚ, από τις Ακαδημίες του οποίου ξεκίνησε το μπάσκετ στα 18 του χρόνια, τους Δαίδαλο και Κένταυρο Καλλικράτειας, τον Θερμαϊκό Θερμής, την ΠΚ Νεάπολης, τον Αριστοτέλη Επανομής, τους Αργοναύτες Καλαμαριάς και τον Α.Ο. Αγρινίου, δείχνει να έχει βρει στην πόλη των «γουναράδων» την Ιθάκη του και ο Α.Σ. Καστοριάς τον Οδυσσέα του, να παλεύει στα παρκέ για το καλό της ομάδας σαν αθλητής από την Α2 έως την Α’ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. αλλά και… σαν προπονητής στις εξαιρετικές Ακαδημίες του συλλόγου.
Νίκος Καραμανλής

Kastoras Basketball

 

 

 

 

Back to top button