Υλικά συνταγής
- 1 κιλό καρπούζι (μόνο τη σάρκα, χωρίς κουκούτσια)
- 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- χυμός από 1 λεμόνι λάιμ
- 25 γρ. πηκτίνη
- Ρίχνετε το καρπούζι στο μίξερ και το πολοτοποιείτε. Το μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το χυμό του λάιμ. Ανακατεύετε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη με την πηκτίνη και το προσθέτετε στο μείγμα.
- Ανακατεύετε το μείγμα διαρκώς και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη. Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Μόλις αρχίσει να πήζει, την αποσύρετε από το μάτι και την αφήνετε να κρυώσει. Στη συνέχεια την τοποθετείτε σε αποστειρωμένα βάζα.
Στη μαρμελάδα αυτή ταιριάζει και η πιπερόριζα. Προσθέστε 10 γρ. τριμμένη καλά, αν θέλετε, στο μείγμα, προς το τέλος του βρασίματος. Επίσης μπορείτε να κρατήσετε και λίγη από τη λευκή σάρκα του φρούτου.