ΚαστοριάΠρόσωπα

Μπάμπης Μπατσάρας: Είμαι το «παιδί της διπλανής πόρτας» (συνέντευξη)

Συνέντευξη με τον παρουσιαστή Μπάμπη Μπατσάρα

Κύριε Μπατσάρα, καλώς ήρθατε στο newsandlife. Πριν πόσα έτη αρχίσατε την ενασχόλησή σας στον απαιτητικό χώρο των media;

Η ενασχόλησή μου με τα media ξεκίνησε όταν ήμουν δεκατεσσάρων, στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στην όμορφη Καστοριά. Η αρχή της ενασχόλησής μου έγινε μέσω του ραδιοφώνου, καθώς έτρεφα τεράστια αγάπη και ενδιαφέρον για τη μουσική. Δούλευα ως υπεύθυνος σε ραδιόφωνο και έπαιζα τόσο ελληνική όσο και ξένη μουσική. Επίσης, μου ανατέθηκε η δημιουργία ραδιοφωνικών προγραμμάτων. Κάπου στα τέλη της ίδιας δεκαετίας άρχισα το τηλεοπτικό ταξίδι μου. Αρχικά, ασχολήθηκα με διάφορα ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία ήταν σχετικά με μουσική. Έπειτα, ξεκίνησα τις δικές μου τηλεοπτικές εκπομπές που είχαν μουσικό περιεχόμενο. Πάντα ήθελα να κάνω τον κόσμο να ξεφεύγει από την πραγματικότητα και να τους χαρίζω ένα χαμόγελο, οπότε αποφάσισα να ασχοληθώ με τέτοιου είδους εκπομπές, οι οποίες προσέφεραν μουσικές γνώσεις και ψυχαγωγία στους τηλεθεατές.

Ποιες προσωπικότητες από τον χώρο της μουσικής βιομηχανίας και εκτός αυτής έχετε ξεχωρίσει στα τόσα χρόνια της επιτυχημένης πορείας σας;

Όλες οι προσωπικότητες που έχουν περάσει από το μικρόφωνο της εκπομπής μου είναι ξεχωριστές και εκτιμώ κάθε μία από αυτές. Κάποιες πολύ ιδιαίτερες από αυτές ήταν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Χάρρυ Κλυνν, από τον οποίο είχα την τύχη να φιλοξενηθώ και να περιηγηθώ από τον ίδιο στο σπίτι του, καθώς και ο πολυαγαπημένος Στάθης Ψάλτης, ένας άνθρωπος ευαίσθητος και με εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ.

Πείτε μας το αγαπημένο σας γνωμικό.

Μετά από τόσα χρόνια στο χώρο αυτό, το αγαπημένο μου γνωμικό είναι: «Όσο ζεις, μαθαίνεις».

Πείτε μας τους στόχους σας και τα όνειρά σας για το άμεσο μέλλον.

Με όσα συμβαίνουν γύρω μας, στη χώρα μας, στον κόσμο, στον πλανήτη μας, τα όνειρα και οι στόχοι ενός ανθρώπου έχουν αποκτήσει ένα αρκετά μεγάλο επίπεδο δυσκολίας για την πραγματοποίησή τους. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να βάζουμε τα δυνατά μας για να τα υλοποιήσουμε. Εγώ από μικρός συνεχίζω να ονειρεύομαι και προσπαθώ να βελτιώνομαι καθημερινά χωρίς να επαναπαύομαι, μιας και αγαπώ πραγματικά αυτό που κάνω.

Αν σας ζητούσαμε να επιλέξετε ανάμεσα στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση ποιο θα ήταν αυτό, ο μεγάλος έρωτας δηλαδή;

Τόσο το ραδιόφωνο όσο και η τηλεόραση αποτελούν τους μεγάλους μου έρωτες, όμως αν έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα στα δύο, θα έλεγα το ραδιόφωνο ως πρώτη αγάπη μάλιστα αφού ξεκίνησα την πορεία μου από εκεί.

Σας ακολουθεί ο τίτλος του παιδιού της διπλανής πόρτας και γι’ αυτό πιστεύετε είστε τόσο αγαπητός στον κόσμο της Βόρειας Ελλάδας;

Όντως φημίζομαι για το γεγονός ότι είμαι το «παιδί της διπλανής πόρτας», απλός και λαϊκός και αυτό οφείλεται στο ότι είμαι πάντοτε αληθινός, δεν προσποιούμαι. Την ώρα που ανοίγει η κάμερα, το μικρόφωνο, νιώθω ασφαλής και άνετος να είμαι ο πραγματικός εαυτός μου, κάτι το οποίο θεωρώ ότι με έκανε πολύ αγαπητό τα τελευταία 28+ χρόνια που βρίσκομαι στον χώρο. Και μια συμβουλή, κυρίως προς την νεολαία, είναι να παραμείνετε οι εαυτοί σας, να μην αλλάξετε για κανέναν και τίποτα και να αγαπήσετε τους εαυτούς σας έτσι ακριβώς όπως είναι.

Για να παραμείνει ένας παρουσιαστής χρόνια στον απαιτητικό χώρο της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, ποια χαρακτηριστικά γνωρίσματα πιστεύετε πως πρέπει να έχει;

Για να παραμείνει κάποιος σε αυτόν τον απαιτητικό χώρο τόσα χρόνια, πρέπει να έχει αγάπη και πάθος για το αντικείμενό του και εννοείται το χάρισμα της υπομονής και της επιμονής. Σημαντικό να εξελίσσεται με τον καιρό καθώς και να έχει γερό στομάχι.

Ποια είναι η πιο έντονη ανάμνηση και επιτυχία που έχετε από τηλεόραση και ραδιόφωνο στα τόσα χρόνια σας σε αυτά;

Μια εντονότατη ανάμνηση που έχω είναι μια κουβέντα η οποία θα διαρκούσε το πολύ ένα τέταρτο, αλλά κατέληξε σε συζήτηση μιάμισης ώρας με τον αείμνηστο Θύμιο Καρακατσάνη. Πρόκειται για μία συγκλονιστική συνέντευξη στο αρχείο μου, στην οποία γίνονται αναφορές στις πικρές του αναμνήσεις αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει ακόμα η χώρα μας.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη «φιλοξενία». Καλή συνέχεια!

 Κλείνοντας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που μας τιμήσατε για την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη και να σας ευχηθούμε τα καλύτερα από καρδιάς.

newsandlife.gr

Back to top button