ΕλλάδαΚαστοριά

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συνοδεύει ο Καστορίας Καλλίνικος στην επίσκεψη του στην Ελλάδα


Την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κύριο Κ .Βαρθολομαίο συνοδεύει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Καστορίας κ. Καλλίνικος, κατά την επίσημη εξαήμερη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στις Ιερές Μητροπόλεις Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, και Μαρωνείας και Κομοτηνής (3-8 Σεπτεμβρίου).
Αναλυτικά η ανακοίνωση που δημοσίευσε το Γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την αναχώρηση του Παναγιωτάτου από την Βασιλεύουσα Πόλη στην Ελλάδα αναφέρει:
« Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαιος αναχώρησε σήμερα, 3 Σεπτεμβρίου 2022, από την έδρα του, για την Καβάλα προκειμένου να πραγματοποιήσει επίσημη εξαήμερη επίσκεψη στις Ιερές Μητροπόλεις Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, και Μαρωνείας και Κομοτηνής, κατόπιν προσκλήσεων των Σεβ. Ποιμεναρχών τους.
Κατά την επίσκεψή του στην Θάσο και την Καβάλα τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα πλαισιώνουν οι Μακαριώτατοι Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, και Μητροπολιτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος.
Τον Παναγιώτατο συνοδεύουν οι Σεβ Μητροπολίτες Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας και Καστορίας κ. Καλλίνικος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος, ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησίαρχης κ. Αέτιος, ο Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος κ. Ιερώνυμος Σωτηρέλης, ο Εντιμ. κ. Νικόλαος-Γεώργιος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Πατριαρχικού Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, και οι Εντιμ. κύριοι Παναγιώτης Γραφιαδέλης και Γεώργιος Ζεϊτινλού, εκ των υπαλλήλων του Πατριαρχείου.
Πατριαρχικός Επίτροπος ορίστηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ο οποίος μαζί με τον Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο προέπεμψαν τον Παναγιώτατο από το αεροδρόμιο της Πόλεως. » 

 

Back to top button