ΑγροτικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριάΝεστόριοφωτορεπορτάζ

Ευρεία σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης – Η σύσκεψη στη ΓΕΟΚ – Τα θέματα που συζητήθηκαν (φωτορεπορτάζ)

κλιμάκιο
Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς βρέθηκε σήμερα, Τρίτη 06 Σεπτεμβρίου 2022, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα, όπου πραγματοποίησαν σειρά επαφών με αρχές και φορείς του τόπου.
Πιο συγκεκριμένα, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνης έγινε ευρεία σύσκεψη, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, του Βουλευτή Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια, της Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρίας Αντωνίου, της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Καλλιόπης Τσιάγγου-Κυριακίδου, του Δημάρχου Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, του Δημάρχου Νεστορίου Χρήστου Γκοσλιόπουλου του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Μάνου, του π. Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, καθώς και στελεχών που συνόδευαν την αποστολή.
Η Αντιπεριφερειάρχης, αφού καλωσόρισε τους φορείς της Κυβέρνησης στην περιοχή μας, τους επισήμανε τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν και έθεσε καίρια θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.
Όσον αφορά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, έθεσε τα κάτωθι θέματα:
Σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (επενδυτή) για την ενεργοποίηση του Εργαστηρίου κατασκευής στρατιωτικού υλικού ΔΕΡΑΣΕΝ στο Νεστόριο Καστοριάς.
Παραχώρηση του στρατοπέδου (στην είσοδο της πόλης. Απέναντι από τον ΔΗΝΑΚ), όπου τελευταία χρησιμοποιούνταν ως γραφεία Στρατολογικού Γραφείου, για την αξιοποίηση του χώρου για νέες εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς.
[Χρησιμοποίηση του υπάρχοντος κτηρίου, ως γραφεία Διοικητικών Υπηρεσιών και κατασκευή όρχου Πυροσβεστικών Οχημάτων] Παραχώρηση (στην διασταύρωση προς ΤΕΙ) μικρού μέρους των στρατοπέδων Δρακοπούλου και Παπαθανασίου, με σκοπό την κατασκευή κυκλικού κόμβου και την βελτίωση του κάθετου οδικού άξονα, που οδηγεί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Προμήθεια τοπικών αγροτικών προϊόντων για τις ανάγκες διατροφής των οπλιτών και των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, (μήλα, φασόλια, φακές, ρεβύθια, κ.α).
Χρηματοδότηση κόστους επέκτασης δικτύου ΔΕΔΔΗΕ για την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας (COSMOTE), προϋπολογισμού 160.000,00€
Στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, έθεσε τα κάτωθι θέματα:
Επανεκκίνηση διαδικασιών κατασκευής Φράγματος Νεστορίου.
Κατασκευή φράγματος και αρδευτικού Διποταμίας.
Πρόβλημα εξαγωγών μήλων Καστοριάς.
Προστασία από Ελληνοποιήσεις (φασόλια)
Προστασία τιμών αγροτικών προϊόντων, από αθέμιτες πρακτικές διαμόρφωσης τους. (αθρόες εισαγωγές από τρίτες χώρες με σκοπό την μείωση των τιμών στον παραγωγό, [(τομάτες)).
Αντιμετώπιση του κόστους παραγωγής (Γεωργικό και Κτηνοτροφικό)
Ενίσχυση αγοράς ζωοτροφών ανά ζωική μονάδα
Ενίσχυση της επιδότησης αγροτικού πετρελαίου
Επιδότηση της αγοράς λιπασμάτων
Αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους άρδευσης.
Αποσαφήνιση διαδικασιών για την έλευση εργατών γης από τρίτες χώρες

κλιμάκιο  κλιμάκιο κλιμάκιο

κλιμάκιο κλιμάκιο    κλιμάκιο κλιμάκιο

Προηγήθηκε σύσκεψη στη ΓΕΟΚ με φορείς του πρωτογενή  τομέας της περιοχής καθώς και επισκέψεις σε δημόσιες αρχές του τόπου.

συνάντηση ΓΕΟΚ συνάντηση ΓΕΟΚ συνάντηση ΓΕΟΚ

 

 

Back to top button