ΑγροτικάΓούναΚαστοριά

Ο Σίμος Κεδίκογλου για την περιοδεία στην Καστοριά (φωτογραφίες)

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ, κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, περιοδεύει από το πρωί της Τρίτης, στην Π.Ε. Καστοριάς με στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου και την επικοινωνία σε τοπικό επίπεδο.
Ως συμμετέχων στο κλιμάκιο, είχα σειρά συναντήσεων και συσκέψεων με εκπροσώπους φορέων, συνοδευόμενος από την επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κα. Μαρία Αντωνίου, τον Πρόεδρο ΔΕΕΠ Καστοριάς κ. Βασίλη Βελλίδη, τη Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα. Μαρία Νάτσιου και μέλη της ΔΕΕΠ, προκειμένου να ενημερωθώ για την πρόοδο των σημαντικών έργων που γίνονται στην πόλη και στην περιφέρεια.
Το κλιμάκιο απαρτίζεται επίσης από: τον Βουλευτή του νομού Ζήση Τζηκαλάγια, τους Βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη και Ημαθίας Αναστάσιο Μπαρτζώκα και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρη Αναγνωστόπουλο.
Στη διάρκεια των επισκέψεων γίνονται συσκέψεις με αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς, αυτοψίες στο πεδίο και συζητήσεις με αγρότες και παραγωγούς. Αρχικά επισκεφθήκαμε το Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας όπου περιηγηθήκαμε στους χώρους και συνομιλήσαμε με τους εργαζόμενους. Στο πλαίσιο της συνάντησης, δήλωσα ότι: Ο τομέας της εκτροφής και της μεταποίησης γουνοφόρων ζώων είναι ιδιαίτερα σημαντικός σε μια εθνικά και κοινωνικά ευαίσθητη περιοχή, όπως είναι η Δυτική Μακεδονία. Είναι μια δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο που υποφέρει τις βαρύτατες συνέπειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Προτεραιότητά μας είναι να στηρίξουμε τις θέσεις εργασίας, να στηρίξουμε ένα σημαντικό έσοδο για την Ελληνική οικονομία. Σε συνεργασία με τις τοπικές ενώσεις θα φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Ακολούθως, επισκεφθήκαμε την Γεωργική Εταιρεία Οπωροκηπευτικών Καστοριάς Α.Ε. (ΓΕΟΚ), όπου πραγματοποιήσαμε σύσκεψη με τους φορείς του πρωτογενή τομέα της περιοχής. Όπως επισήμανα είναι «εθνικής σημασίας η στήριξη των παραγωγών, ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές».
Επόμενος σταθμός ήταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς όπου είχαμε εποικοδομητική συνομιλία με τον Διοικητή και λοιπά στελέχη του Π.Σ. και ακολούθως μας υποδέχθηκαν στην Αντιπεριφέρεια για την υλοποίηση σύσκεψης με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Αποδεικνύουμε εμπράκτως ότι βρισκόμαστε στο πλευρό των πολιτών. 

 

 

 

Back to top button