Υλικά συνταγής
- 200 γρ. μπισκότα digestive, τριμμένα στο μπλέντερ
- 125 γρ. βούτυρο
- 1 κουταλιά σοκολάτα σκόνη (ρόφημα) προαιρετικά
- Για τη σοκολατένια κρέμα τυριού
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε κομματάκια
- ½ κουταλάκι γλυκού εσάνς βανίλιας ή 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
Εκτέλεση συνταγής
-
Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το προσθέτετε στα μπισκότα μαζί με τη σοκολάτα, αν βάλετε. Ανακατεύετε και απλώνετε το μείγμα των μπισκότων σε φόρμα για τάρτα πιέζοντας καλά, ώστε να καλυφτεί ομοιόμορφα ο πάτος και τα πλαϊνά της.
-
Ζεσταίνετε το ζαχαρούχο γάλα, το κονιάκ ή τη βανίλια και την κουβερτούρα ανακατεύοντας διαρκώς σε μπεν μαρί μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
-
Χτυπάτε σε μπολ με πιρούνι το τυρί κρέμα για να αφρατέψει. Αδειάζετε το μείγμα σοκολάτας στο μπολ με το τυρί κρέμα, ανακατεύετε καλά και το αφήνετε να σταθεί για λίγο. Κατόπιν το χτυπάτε με το μίξερ για 4΄-5΄. Το απλώνετε στην τάρτα και ισιώνετε την επιφάνεια. Αφήνετε την τάρτα-τσιζκέικ στο ψυγείο να παγώσει καλά. Σερβίρετε με σαντιγί ή ξινή κρέμα.
Στο μείγμα του μπισκότου μπορείτε να ανακατέψετε και 50 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη. Ταιριάζει πολύ.