Ελλάδα

Προσπάθησαν να παγιδεύσουν με Predator και μη αρεστούς υπαλλήλους της ΕΥΠ

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων με το λογισμικό Predator, καθώς φαίνεται πως στο «στόχαστρο» δεν είχαν μπει μόνο πολιτικοί και δημοσιογράφοι, αλλά αυτοί που έδιναν τις εντολές επιχείρησαν να παγιδεύσουν και υπαλλήλους της ΕΥΠ, οι οποίοι δεν άνηκαν σε αυτούς που θεωρούνταν «εύκολα χειραγωγήσιμοι».

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, υπήρξε απόπειρα παγίδευσης εργαζομένων της ΕΥΠ λίγο διάστημα μετά την επιχείρηση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη και μετά την παγίδευση του κινητού του Θανάση Κουκάκη, όταν ακόμα όλα αυτά ήταν άγνωστα στο ευρύ κοινό.

Ειδικότερα, την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, υπάλληλος της ΕΥΠ με αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας δέχεται μήνυμα στο κινητό από άγνωστο αριθμό: «Κοριτσάκι μου, θυμάσαι;» και από κάτω υπήρχε ένα link, υποτίθεται από το youtube. Επρόκειτο για ένα από τα domain names που χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής παρακολούθησης με Predator (YouTube.gr.live).

Την ίδια περίοδο άλλη υπάλληλος της ΕΥΠ, δέχθηκε επίσης μήνυμα στο κινητό της. «Καλησπέρα Α. Θα βγουν όλα στη φόρα με αυτούς σε λίγο καιρό» και συνοδευόταν από link το οποίο παρέπεμπε παραπλανητικά σε σύνδεσμο που έμοιαζε με γνωστής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας.

Η ίδια υπάλληλος δέχθηκε και δεύτερο μήνυμα με παραπλανητικό σύνδεσμο και τη φράση…

Η συνεχεια στο Tvxs.gr 

Back to top button