ΑγροτικάΚαστοριά

Συνάντηση με αγρότες είχε ο Σίμος Κεδίκογλου στην Καστοριά (βίντεο – ρεπορτάζ)

Σε μια μακράς διάρκειας συνάντηση, ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου άκουσε όλους τους εκπροσώπους των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Καστοριάς, που μίλησαν για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.
Της Ευμορφία Δημητρακοπούλου
Ανταπόκριση της Σοφίας Ζουζέλη στην εκπομπή ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ
«Η επιβίωση σας είναι ζήτημα εθνικής σημασίας», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου, αναφορικά με την επισιτιστική κρίση που είναι προ των πυλών εξ αιτίας και της ενεργειακής, αλλά κυρίως λόγω της κλιματικής κρίσεως. «Στόχος της πολιτείας είναι να διασφαλιστεί η αυτάρκεια των τροφίμων και τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι με διαβάθμιση, δίνοντας προτεραιότητα στα αγροτικά προϊόντα».

Ακριβή ενέργεια, ακριβά λιπάσματα, ακριβές ζωοτροφές, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για το μέλλον, με το κόστος να μετακυλίεται από τους παραγωγούς στους καταναλωτές σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ η κρίση έχει πλήξει την Αφρική και την Λατινική Αμερική, δημιουργώντας παγκόσμια έλλειψη αγαθών.

Την Καστοριά επισκέφτηκε και ο υπουργός εθνικής αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επισκέφτηκε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και είχε συνάντηση με τις ενώσεις αστυνομικών και συνοριακών φυλάκων του νομού.

ertnews.gr

Ο Σίμος Κεδίκογλου για την περιοδεία στην Καστοριά (φωτογραφίες)

 

 

Back to top button