Καστοριά

English Drama Method: Το νέο πρόγραμμα σπουδών αποκλειστικά στο «Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τσαγγάλη»

Τι είναι το English Drama Method?

Το νέο πρόγραμμα του σχολείου μας για όλα τα επίπεδα είναι μια μοναδική καινοτομία στην εκπαίδευση! Είναι διδασκαλία μέσα από το Εκπαιδευτικό Δράμα (Educational Drama) και το έχουμε ενσωματώσει στο πρόγραμμα σπουδών μας.

Πώς ακριβώς μαθαίνουν οι μαθητές;

Οι μαθητές παίρνουν ρόλους μέσα στην τάξη, κάθε φορά ένα διαφορετικό. Καλούνται να γίνουν ερευνητές, επιστήμονες, γιατροί, δάσκαλοι, μάγειρες ή ο εαυτός τους και να εκφραστούν μέσα από θεατρικά παιχνίδια και θεατρικές τεχνικές που έχουν στόχο την παραγωγή λόγου και την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Για τα πολύ μικρά παιδάκια το English Drama Method σημαίνει θεατρικό παιχνίδι ρόλων, κουκλοθέατρο, μάσκες, βιβλία με υπέροχες ιστορίες και πολλά θεατρικά αντικείμενα. Καθόμαστε σε κύκλο, σε μαξιλάρια! Για τους μαθητές του δημοτικού το English Drama Method τους κάνει να μεταφέρονται σε κόσμους μαγικούς, να συνεργάζονται, να αυτοσχεδιάζουν και να εκφράζονται μέσα από τις ιστορίες. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι δραστηριότητες δραματοποίησης, μιμήσεις, τα τραγούδια και τα ποιήματα. Για τους μεγαλύτερους μαθητές το English Drama Method τους δίνει τη δυνατότητα να παίξουν ρόλους καθημερινής ζωής αλλά και ρόλους βιβλίων και ταινιών και να αυτοσχεδιάσουν. Πολλές φορές τους ζητείται να δώσουν λύση σε προβλήματα των ηρώων ή να αλλάξουν το τέλος της ιστορίας. Οι μαθητές καλλιεργούν την κοινωνική, σωματική, πνευματική, δημιουργική και συναισθηματική ανάπτυξη τους.

Τι κερδίζουν οι μαθητές;

Το πρόγραμμα μας εστιάζει στη δεξιότητα της επικοινωνίας, χτίζει την αυτοπεποίθηση και δίνει χώρο στους μαθητές να εκφραστούν ελεύθερα. Πολύ σημαντικά στοιχεία που αναπτύσσουν οι μαθητές μας είναι η δημιουργικότητα, η έρευνα, η επικοινωνία, η ενσυναίσθηση, η συνεργασία, η επίλυση προβλημάτων και η διαπραγμάτευση.

Πώς βοηθάει το English Drama Method στις εξετάσεις;

Οι μαθητές μέσα από το πρόγραμμα μας χειρίζονται άριστα τον λόγο, παίρνουν μέρος σε οποιαδήποτε συζήτηση με επιχειρήματα γνωρίζοντας πως να χρησιμοποιούν τη φωνή τους, το σώμα τους και τις εκφράσεις προσώπου. Μιλούν σαν Native speakers και περνούν τις εξετάσεις με εξαιρετικές επιδόσεις.

Οι εγγραφές άρχισαν!

Επισκεφτείτε το ΚΞΓ Τσαγγάλη και ενημερωθείτε για το μοναδικό αυτό πρόγραμμα καθώς και για την φιλοσοφία του σχολείου μας!

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα εώς Παρασκευή

11:00– 13:00 και 18:00–21:00

Τηλ. 2467083833

Αθ. Διάκου 88

[email protected]

Back to top button