Καστοριά

Κοσμάς Βαρσάμης: “Η Δημοκρατική Παράταξη μαθήματα πολιτικής υπευθυνότητας δεν δέχεται”

“Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τερατούργημα ως σενάριο (επιστημονική φαντασία βέβαια) ένα συγκεκριμένο σχήμα κυβέρνησης, ξεχνώντας τη συνεργασία της ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον Ενιαίο Συνασπισμό του Χαρίλαου Φλωράκη το 1989”

Η μη ύπαρξη αυτοδυναμίας είναι πια βέβαιη στις επόμενες εκλογές. Η σημαντική ενίσχυση των ποσοστών της Δημοκρατικής Παράταξης είναι σίγουρη, δεν γνωρίζουμε μόνο σε ποιο ποσοστό θα είναι. Υπάρχει πολύς χρόνος ακόμα μέχρι τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Το σίγουρο είναι ότι η πολιτική σκακιέρα είναι πια για τρία και όχι για δύο κόμματα
Αυτό δίνει εξαιρετικό πολιτικό ενδιαφέρον έως το πέρας της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου.
Τα πολιτικά σενάρια για ποιο κυβερνητικό σχήμα θα προκύψει δεν έχουν κανένα νόημα παρά μόνο για καφενειακού τύπου κουβέντες.
Τα κόμματα καταθέτουν τα προγράμματα τους, τα πεπραγμένα τους και οι πολίτες αποφασίζουν. Τα ποσοστά που θα προκύψουν και το πλαίσιο αρχών οριοθετεί και ανοίγει την συζήτηση . Αλλά κυρίως τα πάντα καθορίζονται από τις ανάγκες της πατρίδας και το πλαίσιο στο οποίο κινείται η χώρα.
Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τερατούργημα ως σενάριο (επιστημονική φαντασία βέβαια)ένα συγκεκριμένο σχήμα κυβέρνησης ξεχνώντας την συνεργασία της ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον ενιαίο Συνασπισμό του Χαρίλαου Φλωράκη το 1989. Ο πολιτικός στόχος εκείνης της κυβέρνησης προφανής.
Η Δημοκρατική Παράταξη μαθήματα πολιτικής υπευθυνότητας δεν δέχεται. Το έχει αποδείξει σε κρίσιμες στιγμές για την χώρα και παλαιότερα και πρόσφατα.
Ή παράδοση αυτή δεν θα αλλάξει.
Προασπίζουμαι την πολιτική μας αυτονομία καταθέτουμε το πρόγραμμα μας και θα ζητήσουμε ισχυρή εντολή από τους πολίτες.
Αυτοί θα αποφασίσουν.

 

 

 

Back to top button