Ελλάδα

Λαζάνια με φέτα και σπανάκι

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. λαζάνια (1 πακέτο)
  • 1 κιλό σπανάκι πλυμένο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
  • 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. φέτα τριμμένη
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το λάδι και το βούτυρο. Σοτάρετε το κρεµµύδι, τα φρέσκα κρεµµυδάκια, τα πράσα για 5′, προσθέτετε το σπανάκι και σοτάρετε για 3′-4′ µέχρι να µαραθεί.
  2. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και βράζετε πάντα σε μέτρια θερμοκρασία για 7′-8′ περίπου, ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρετε το μέιγμα από τη φωτιά, προσθέτετε τη φέτα και ανακατεύετε.
  3. Σ’ ένα λαδωμένο µακρόστενο ταψί στρώνετε 4 λαζάνια. Από πάνω προσθέτετε το μείγμα με το σπανάκι.Επαναλαµβάνετε τη διαδικασία µέχρι  να τελειώσουν τα υλικά Ψήνετε στο φούρνο στους 200°C για 40’-45’.

icookgreek.com

Back to top button