Ελλάδα

Εκτεταμένα επεισόδια στο ΑΠΘ – Ρίψη χημικών και τραυματισμός φοιτητή (βίντεο)

Επεισόδια με ρίψη χημικών και μάχες σώμα με σώμα σημειώθηκαν πριν από λίγο μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ οταν φοιτητές αρχικά εκτόξευσαν αυγά προς τις αστυνομικές δυνάμεις με τις διμοιρίες των ΜΑΤ να απαντούν με δακρυγόνα. Σε δύο συλλήψεις και μία προσαγωγή προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Έγιναν επιτόπου τουλάχιστον δύο προσαγωγές ατόμων που στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ έγινε προσαγωγή ακόμα ενός ατόμου. Η ατμόσφαιρα ήταν  αποπνικτική και οι διμοιρίες που βρίσκονταν στο σημείο αντέδρασαν απευθείας με τη χρήση χημικών ενώ οι φοιτητές οπισθοχώρησαν προς τις σχολές του ΑΠΘ και συνεχίζουν την κινητοποίηση μπροστά από τη Σχολή Γεωπονίας – Δασολογίας.

Τραυματίστηκε φοιτητής

Από την συμπλοκή με τις δυνάμεις των ΜΑΤ ένας τουλάχιστον φοιτητής τραυματίστηκε, έχοντας εμφανή χτυπήματα στην πλάτη. Δείτε τη σχετική φωτογραφία του φοιτητή που επέδειξε τα χτυπήματα, εκφράζοντας στο ThessToday τη βιαιότητα των αστυνομικών δυνάμεων προς τους φοιτητές.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ περιπολούσε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής κλιμάκιο της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ). Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr εξαμελής ομάδα της ΟΠΠΙ -όπως και το μεσημέρι της Πέμπτης έτσι και σήμερα- πραγματοποίησε περιπολίες σε χώρους περιμετρικά της ΣΘΕ και συγκεκριμένα, το Βιολογικό, τη Γεωπονική κλπ.

Νωρίτερα όταν εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί της ΟΠΠΙ στο campus, ομάδα φοιτητών κινήθηκε εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή.

Δείτε φωτογραφίες του ThessToday από τα επεισόδια:

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ – thesstoday.gr

 

Back to top button