Ελλάδα

Ο απόλυτος πανικός στο ΑΠΘ – Η στιγμή που δυνάμεις της ΕΛΑΣ ρίχνουν χημικά στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου με πάνω από 4.000 άτομα (βίντεο)

Επεισοδιακή, τρομακτική και αποπνικτική ήταν η ατμόσφαιρα το βράδυ της Παρασκευής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια με εκτεταμένη χρήση χημικών από την πλευρά της ΕΛΑΣ.

Aπό νωρίς το βράδυ στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ είχε μαζευτεί πλήθος κόσμου που υπολογίζεται σε περισσότερα από 4.000 άτομα, ώστε να παρακολουθήσουν την συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου αλλά και άλλων καλλιτεχνών, που με αυτή τους την πράξη ήθελαν να σταθούν πλάι στους φοιτητές που διαδηλώνουν για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Η νύχτα κυλούσε ομαλά μέχρι που μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ των δυνάμεων της ΕΛΑΣ και μελών του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, υπό άγνωστες συνθήκες.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο καταγράφεται η στιγμή που η αστυνομία ρίχνει τα χημικά στη συναυλία αλλά και στην αντίθετη πλευρά, και ταυτόχρονα ακούγεται άγνωστος να φωνάζει «έχει χιλιάδες κόσμο μέσα»:

Έγινε χρήση χημικών από τα ΜΑΤ προς την συναυλία όπου βρίσκονταν χιλιάδες άτομα, τα οποία κατέληξαν να τρέχουν πανικόβλητα ώστε να καταφέρουν να προστατευτούν. Όσοι ήταν στο σημείο προσπαθούσαν να καλύψουν το πρόσωπό τους με τα ρούχα τους, ενώ άλλοι έψαχναν τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο ThessToday.gr πως άνθρωποι με κρίσεις πανικού και σε αμαξίδια δεν ήξεραν πως να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ενώ άλλοι κόντεψαν να χάσουν τις αισθήσεις τους. «Ακούγαμε γύρω μας τον ήχο από τις ρίψεις κρότου λάμψης, κλάματα παιδιών, συναγερμούς αυτοκινήτων και τον Θανάση να τραγουδάει σε ένα σκηνικό γεμάτο δακρυγόνα. Ζήσαμε αδιανόητα πράγματα. Βλέπαμε άλλα παιδιά να σκαρφαλώνουν να βγουν από τα κάγκελα για να μην ποδοπατηθούν». Η χρήση χημικών από την πλευρά της ΕΛΑΣ έγινε σε δύο σημεία, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ο απόλυτος πανικός και συνωστισμός.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο που εξασφάλισε το ThessToday.gr, όσοι βρίσκονταν στη συναυλία προσπαθούν να βρουν τρόπο να αποχωρήσουν.

ThessToday.gr

 

Back to top button