ΑγροτικάΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Σύσκεψη για την ταυτοποίηση της γεωγραφικής προέλευσης των φασολιών με σκοπό την πάταξη των Ελληνοποιήσεων

Συνάντηση εργασίας του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Θωμά Μάνου με την αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κα Δέσποινα Κοζατσάνη, τον συνεργάτη κο Παπαδόπουλο Βελισσάριο, τον Δ/ντή Αγροτικής Οικονομίας κο Πετρίδη Παναγιώτη και τους Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών κο Αχιλλέα Κοντογιώργο, Επίκουρο Καθηγητή και τον κο Πατάκα Άγγελο, οι οποίοι είναι επικεφαλής του Προγράμματος Γεωγραφικής ταυτοποίησης των φασολιών της Δυτικής Μακεδονίας.
Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων με την μέθοδο των σταθερών ισοτόπων και της πολυστοιχειακής ανάλυσης των δειγμάτων που είχαν ληφθεί κατά την περυσινή περίοδο.
Αυτές τις μέρες γίνεται και η λήψη των δειγμάτων της φετινής καλλιεργητικής περιόδου και μέχρι τέλους του έτους θα έχουμε τα φετινά αποτελέσματα των αναλύσεων και την ολοκλήρωση του έργου που έχουν αναλάβει η παραπάνω καθηγητές.
Η όλη διαδικασία έχει σκοπό την ταυτοποίηση της Γεωγραφικής προέλευσης των φασολιών της Δυτικής Μακεδονίας και την πάταξη των Ελληνοποιήσεων.

 

 

 

 

Back to top button