Ελλάδα

Κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια και ζυμαρικά

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. φιλετάκια κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες ή μπουκιές
  • 300 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 1 μεγαλούτσικο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 500 γρ. χυλοπίτες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
  • αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδιά, αντικολλητική κατσαρολά και ροδίζετε τις μπουκιές κοτόπουλου από όλες τις πλευρές.
  2. Αφαιρείτε το κοτόπουλο και ρίχνετε το κρεμμύδι σοτάροντας ελαφρά. Προσθέτετε το βούτυρο και ρίχνετε και τα μανιτάρια. Ανακατεύετε να σοταριστούν κι αυτά περιμένοντας να βγάλουν τα υγρά τους.
  3. Μόλις δείτε ότι πάει να εξατμιστεί όλο το υγρό, ξαναρίχνετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και περιχύνετε με το κρασί. Ανακατεύετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα για 1′-2′ μέχρι να εξατμιστεί και το κρασί. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε νερό, ίσα να μισοσκεπάζει τα υλικά, και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 15′ ελέγχοντας ενδιάμεσα αν χρειάζεται λίγο νερό ακόμη.
  4. Στο τέλος του μαγειρέματος περιχύνετε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζετε με λίγο μοσχοκάρυδο, ανακατεύετε καλά και κατεβάζετε απ’ τη φωτιά.
  5. Βράζετε και σουρώνετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Σερβίρετε τα ζυμαρικά μαζί με τη σάλτσα κοτόπουλου-μανιταριών πασπαλίζοντας με τυρί τριμμένο και μαϊντανό, αν σας αρέσει.
Συμβουλή

Μπορείτε να δώσετε μια πιο πικάντικη νότα στη σάλτσα προσθέτοντας λίγη μουστάρδα ή μπλε τυρί λιωμένο.

icookgreek.com

Back to top button