Ελλάδα

Θεσ/νίκη: Εντυπωσιακή η πρεμιέρα του Street Mode Festival – Έβαλαν «φωτιά» στις σκηνές οι καλλιτέχνες (βίντεο)

Εντυπωσιακή πρεμιέρα έκανε η 12η διοργάνωση του Street Mode Festival, που «αναγεννήθηκε» το βράδυ της Παρασκευής στο Sonic Arena στη Θέρμη -εξού το σαρδόνιο μότο «Back from the dead»- και έδωσε μια δυνατή γεύση στη Θεσσαλονίκη για το τι θα ζήσει αυτό το σαββατοκύριακο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥStreet Mode

Hip hop, rock, indie, reggae συνέθεσαν ένα εκρηκτικό μιξ για τους παρευρισκόμενους που περίμεναν τη διοργάνωση εδώ και δύο χρόνια, δείχνοντας πως το μεγάλο μουσικό φεστιβάλ επέστρεψε για τα καλά στην πόλη που αγαπάει τις συναυλίες.

Με μεγάλα ονόματα της ελληνικής σκηνής και όχι μόνο, ξεκίνησε το τριήμερο και από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, που άνοιξε τις πύλες του το Street Mode, οι Θεσσαλονικείς έσπευσαν να απολαύσουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, παρά τον καιρό που έχει γίνει πλέον… άκρως φθινοπωρινός.

Villagers of Ioannina city, Rack, Immune, Βέβηλος, Fundracar, Vlospa, Naxatras, Fun Lovin’ Criminals, Bad Movies, Dani Gambino και Dj the Boy είναι μερικά μόνο από τα ονόματα των καλλιτεχνών που ανέβηκαν στις τρεις σκηνές του Street Mode, ανεβάζοντας τη «θερμοκρασία» στα ύψη και το κοινό από κάτω να τραγουδά με μία φωνή.

Με συνθήματα και χειροκροτήματα κύλησε η συναυλία του ράπερ Βέβηλου, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή λίγο μετά τις 22.30 και σε πολλές στιγμές προκάλεσε συγκίνηση. Αθυρόστομος μα και συναισθηματικός, ορμητικός και με κοινωνικό στίχο, κέρδισε δυνατό χειροκρότημα όταν μίλησε για τον Σεπτέμβρη, όπου «πεθαίνουμε δύο φορές», αφιερώνοντας ένα από τα πιο γνωστά κομμάτια του, το Σεζάριο στον αδικοχαμένο Ζακ Κωστόπουλο.

Street Mode

Με δυνατές δόσεις χιούμορ και παιγνιώδη διάθεση, οι εκ Νέας Υόρκης ορμώμενοι Fun Lovin’ Criminals κέρδισαν ακόμη και όσους τους άκουγαν για πρώτη φορά, αφενός με τον εναλλακτικό χιπ χοπ ήχο τους και αφετέρου με τη διασκεδαστική περσόνα που παρουσίασαν στους Θεσσαλονικείς. Highlight η στιγμή όταν από τα μεγάφωνα ακούστηκε ανακοίνωση για σταθμευμένο όχημα έξω από το Sonic Arena την ώρα που ερμήνευε το συγκρότημα και ο Brian Leiser, ο οποίος δεν ξέρει ελληνικά, φώναζε με την τρομπέτα στο χέρι, με σαρκαστική διάθεση και βρίζοντας ότι δεν θα τους διώξουν από τώρα από τη σκηνή, μόλις μισή ώρα αφότου ξεκίνησαν να παίζουν.

Street Mode

Το πιο νεανικό κοινό συγκεντρώθηκε από νωρίς στο Sonic Stage, που βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο για τον ράπερ Dani Gambino στις 20.30 και για τον ράπερ Rack στις 23.30. Και οι δύο εμφανίζεις έκαναν τη σκηνή να σείεται από τη μουσική αλλά και από όσους παρακολουθούσαν από κάτω, οι οποίοι ράπαραν και ζητωκραύγαζαν μετά το τέλος κάθε κομματιού.

Street Mode

Το Street Mode συνεχίζεται αύριο Σάββατο με πολυαναμενόμενες εμφανίσεις. Vodka Juniors, Ζήνων, Βήτα Πεις, Social Waste, Γιάννης Αγγελάκας και 1000 Mods είναι μερικά από τα ονόματα που αναμένεται να δούμε τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του ThessToday.gr από την πρώτη ημέρα του Street Mode

Back to top button