ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Η έκθεση “Levante” του Βενετσιάνου εικαστικού Lucio Schiavon θα έρθει στην Καστοριά

Η έκθεση δημιουργήθηκε το 2021 με αφορμή τους εορτασμούς για τα 1.600 χρόνια από την ίδρυση της Βενετίας

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, διοργανώνεται από τις 16 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας η έκθεση «Levante» του Βενετσιάνου εικονογράφου και γραφίστα Lucio Schiavon. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διμερούς προγράμματος πολιτιστικής προβολής Tempo Forte με τη στήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου και της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα, και ο πυρήνας της έλαβε μορφή στη Βενετία το 2021 με αφορμή τους εορτασμούς για τα 1.600 χρόνια από την ίδρυση της, απεικονίζοντας εμβληματικούς χαρακτήρες της «Γαληνότατης».
Η πρώτη παρουσίασή της έγινε στην Κέρκυρα, ενώ μετά την Βόρεια Εύβοια, η οποία δοκιμάστηκε από τις πυρκαγιές και βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών για τη βιώσιμη ανασυγκρότηση της, θα φιλοξενηθεί στην Καστοριά, τη Μονεμβασιά, την Ηγουμενίτσα και την Αθήνα, ώστε να καταδειχθεί η κοινή κληρονομιά Ελλάδας και Βενετίας.
«Levante»
Η έκθεση δημιουργήθηκε τo 2021 με αφορμή τους εορτασμούς για τα 1.600 χρόνια από την ίδρυση της Βενετίας, στο πλαίσιο του δημοτικού προγράμματος Venezia1600/Linea 1. Η έκθεση έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη Βενετία και στη συνέχεια στους κλιβάνους Bertoli στο Casale sul Sile του Treviso, στη βενετική ενδοχώρα.
Στα έργα του Schiavon απεικονίζονται εμβληματικοί χαρακτήρες και γεγονότα της Βενετίας, διάσημες αλλά και λιγότερο γνωστές ιστορικές προσωπικότητες, από την αυγή της Γαληνοτάτης έως σήμερα. Με το ταξίδι της στον ελλαδικό χώρο η έκθεση, σε επιμέλεια της MYTH euromed, θέλει να φωτίσει με ένα εντελώς σύγχρονο καλλιτεχνικό στυλ την κοινή κληρονομιά που συνδέει την Ελλάδα με τη Βενετία. Εκτός από τα έργα που παρουσιάστηκαν στη Βενετία, δημιουργήθηκαν και νέα, που εμπνέονται από τους τόπους υποδοχής, δίνοντας έτσι πνοή σε μια πρωτότυπη έκθεση.
Ο Lucio Schiavon έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με την Biennale di Venezia, το New Yorker, την UNICEF, την Fabrica, την Agenzia Armando Testa.
Εικονογραφεί βιβλία για τους εκδοτικούς οίκος Nuages και Topipittori στο Μιλάνο και έχει εκθέσει έργα του στο Ίδρυμα Bevilacqua La Masa της Βενετίας.
Το 2015 κέρδισε το βραβείο International Motion Art Award στη Νέα Υόρκη και το βραβείο Interfilm Festival Short Movie στο Βερολίνο με δύο διαφορετικές ταινίες μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων.

 

 

Back to top button