ΑγροτικάΚαστοριάΝεστόριο

Γεωργαντάς: Η κατασκευή του φράγματος Νεστορίου είναι ειλημμένη απόφαση

 «Εντός του επομένου μηνός θα υπάρξουν οριστικές αποφάσεις για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για να ξεπεραστεί η νομική εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί για την κατασκευή του φράγματος Νεστορίου» ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπίας Τελιγιορίδου.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε με «απόλυτο» τρόπο, όπως είπε, ότι «η κατασκευή του φράγματος είναι ειλημμένη απόφαση από την κυβέρνηση και τα χρήματα έχουν διασφαλιστεί».

Εξήγησε πως οι καθυστερήσεις οφείλονται σε προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι νομικής φύσης σε σχέση με την κοινοπραξία η οποία ήταν η ανάδοχος του έργου και αφορούσαν τους συμβαλλόμενους στην κοινοπραξία. Δυστυχώς, σημείωσε ο υπουργός, υπήρξε μια πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην προσπάθεια εξεύρεσης εκείνης της νομικά στέρεης λύσης η οποία θα μπορούσε πράγματι να οδηγήσει και στην υλοποίηση του έργου. Στις 4 Ιουνίου υπήρξε σύσκεψη στο Υπουργείο όπου δεσμεύτηκα ότι εντός τριμήνου θα μπορέσουμε να δώσουμε τον οδικό χάρτη για την επανεκκίνηση του έργου.

«Θέλω να πιστεύω, ότι είμαστε πλέον κοντά σε μια λύση η οποία θα ήταν απρόσβλητη από οποιονδήποτε επιχειρούσε είτε να καθυστερήσει το έργο είτε να προσβάλει τις αποφάσεις αυτές» προσέθεσε ο υπουργός ενώ εκτιμώντας πως έως την άλλη βδομάδα, «θα έχουμε την οριστική απάντηση περί του τρόπου επιλύσεως των ζητημάτων και από τις νομικές υπηρεσίες αλλά και από τους εμπλεκομένους».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, παρατήρησε πως ήταν προεκλογική δέσμευση της ΝΔ που «διατυμπάνιζε με αυτοθαυμασμό πως μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 το έργο θα ξεκινούσε» και προσέθεσε: «Σήμερα, η κυβέρνηση, όμως, συνεχίζει να χρονοτριβεί χωρίς καμία δικαιολογία, την ώρα που σχετική δικαστική απόφαση σχετικά με τον ανάδοχο έχει βγει εδώ και 2,5 χρόνια». Υποστήριξε πως η τακτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση είναι από μήνα σε μήνα να δίνονται υποσχέσεις για την επανέναρξη των εργασιών του φράγματος «μόνο και μόνο για να κερδίσει πολιτικό χρόνο». Αυτή η κατάσταση, είπε η βουλευτής, «δεν έχει προηγούμενο. Χρειάζεται να υπάρξει και η πολιτική, αποφασιστική βούληση για την επίλυση των πράγματι υπαρκτών, αντικειμενικών προβλημάτων που υπάρχουν» και σημείωσε ότι «οι πολίτες της Καστοριάς είναι απογοητευμένοι από την στάση της κυβέρνησής σας όλα αυτά τα χρόνια, για αυτό το πάρα πολύ σημαντικό έργο».

Η Ολ. Τελιγιορίδου στη Βουλή για το φράγμα Νεστορίου: «Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει ξεκάθαρες απαντήσεις» (βίντεο)

 

Back to top button