ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Ημέρες Erasmus στο ΕΠΑΛ Καστοριάς

Το Ημερήσιο ΕΠΑΛ Καστοριάς έχει λάβει την Διαπίστευση Ποιότητας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για το διάστημα 2021-2027

Το ΕΠΑΛ Καστοριάς υλοποίησε κατά το σχολικό έτος 2021-2022 δέκα (10) κινητικότητες  με κωδικούς: 2019-1-EL01-KA102-062353 και 2020-1-EL01-KA102-078483  και τίτλους: ‘’“ΣΧΕΔΙΑ” ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ…’’  και ‘’ ”ΣΥΛΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ” ‘’ , στα πλαίσια  του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus.

Συνολικά εκατό (100) μαθητές και εκπαιδευτικοί  μετακινήθηκαν στην Βαρκελώνη, στην Οστράβα και στο Βερολίνο όπου εκπαιδεύτηκαν και καταρτίστηκαν σε καινοτόμα και σύγχρονα αντικείμενα των ειδικοτήτων τους. Απέκτησαν νέες γνώσεις, χρήσιμες δεξιότητες και ικανότητες που θα τους βοηθήσουν όχι μόνο κατά την άσκηση του επαγγέλματος που έχουν επιλέξει αλλά και στον κοινωνικό τους βίο.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν  στο πρόγραμμα οι ειδικότητες: ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ,ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ&ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ,ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ.

Παράλληλα μετακινήθηκαν και οχτώ (8) καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων του σχολείου μας στο Βερολίνο όπου εκπαιδεύτηκαν στην οργάνωση της Μαθητείας.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από Ευρωπαϊκούς πόρους.

Το ΕΠΑΛ Καστοριάς έχει λάβει την Διαπίστευση Ποιότητας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για το διάστημα 2021-2027, διάκριση που του επιτρέπει να έχει απλουστευμένη πρόσβαση σε μελλοντικά Ευρωπαϊκά  σχέδια  κινητικότητας.

Σκοπός  της διοίκησης και του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου μας είναι να συμμετέχουν όσο το δυνατόν  περισσότεροι μαθητές και καθηγητές στο πρόγραμμα Erasmus υπηρετώντας τις αρχές που αυτό πρεσβεύει: Ένταξη και Συμπερίληψη,Ψηφιακός μετασχηματισμός των επαγγελμάτων, Πράσινη ανάπτυξη, Συμμετοχή των πολιτών στον δημοκρατικό βίο της Ευρωπαϊκής κοινωνίας.

Ακολουθώντας τα παραπάνω το σχολείο μας αναπτύσσεται, διεθνοποιείται, καλύπτει τις ανάγκες του και νοηματοδοτεί το εκπαιδευτικό του έργο.

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022  στις 11:00 πμ στο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Καστοριάς για να γιορτάσουμε μαζί τις ημέρες Erasmus και να γνωρίσετε τις εμπειρίες μας από το πρόγραμμα.

Back to top button