ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Γιατί ήταν πολύ σημαντικό γεγονός για την Καστοριά η συναυλία της Anneke Van Giersbergen

Μετά το τέλος της συγκλονιστικής εμφάνισης της διεθνούς φήμης μουσικού, αισθάνθηκα την ανάγκη να την ευχαριστήσω χαρίζοντας της ένα αναμνηστικό δώρο και συγκεκριμένα μια πιατέλα με ζωγραφισμένη την όμορφη πόλης μας πάνω σε αυτή, καθώς και τουριστικούς οδηγούς της πόλης και ένα βιβλίο με την ιστορία και τα αξιοθέατα της Καστοριάς μας. Μου υποσχέθηκε ότι θα τα μελετήσει και ότι θα τοποθετήσει την πιατέλα της Καστοριάς σε περίοπτη θέση στο σπίτι της στην Ολλανδία.
Την επόμενη μέρα με μεγάλη χαρά δέχτηκε να την ξεναγήσω στην πόλη και να της προσφέρω μια βόλτα με το καραβάκι μας, στην οποία είχε την ευκαιρία να απολαύσει την ομορφιά της πόλης και να μείνει εντυπωσιασμένη. Μάλιστα αποθανάτιζε στιγμές στο κινητό της, με το οποίο δε σταμάτησε λεπτό να φωτογραφίζει και να ανεβάζει stories στο προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.
Όσο αφορά τη βραδιά της συναυλίας, το γεγονός του ολικού blackout και η απόφασή της να συνεχίσει να παίζει χωρίς μικρόφωνο και ηλεκτρισμό, έκανε τον γύρο του κόσμου! Ειδησεογραφικά sites σε Ελλάδα και εξωτερικό ανέβασαν την είδηση αναφέροντας φυσικά την ΚΑΣΤΟΡΙΑ! Αλλά και η ίδια ανέβασε στα προφίλ της το σχετικό βίντεο. (Αξίζει να σημειωθεί ότι η Anneke έχει χιλιάδες followers από όλο το κόσμο).
Στο προφίλ της επίσης ανέβασε βίντεο παρουσιάζοντας τον υπέροχο χώρο του σινεμά Ολύμπιον με τα καλύτερα λόγια!
Στη συναυλία έδωσαν το “παρών” άτομα που ήρθαν από Βέροια,Λάρισα, Φλώρινα, Γρεβενά, Πτολεμαϊδα και άλλες πόλεις! Οι πιο πολλοί είχαν έρθει αποκλειστικά για τη συναυλία ταξιδεύοντας ολόκληρα χιλιόμετρα. (Το γνωρίζω γιατί μίλησα προσωπικά με τους περισσότερους, μιας και μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι είδα άτομα που δε τα ήξερα).
Φυσικά μετά τη συναυλία αρκετοί ρωτούσαν σε ποιο μαγαζί μπορούν να φάνε ή να πιούνε ένα ποτό πριν αναχωρήσουν για τις πόλεις τους.
Πιστεύω πως όλα τα παραπάνω πρέπει να τα σκεφτεί ο κόσμος της Καστοριάς και να συνειδητοποιήσει ότι τέτοια events είναι μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα και τεράστια διαφήμιση για την πόλη μας.
Το παράπονό μου είναι ότι η τοπική κοινωνία δε στήριξε όσο θα έπρεπε αυτό το μεγάλο γεγονός. Περίμενα σίγουρα μεγαλύτερη προσέλευση. Είναι γεγονός ότι το 30% του κόσμου (ίσως και λίγο παραπάνω) που έδωσε το “παρών”, ήταν άτομα εκτός νομού.
Απευθυνόμενος λοιπόν στους συμπολίτες μου απευθύνω έκκληση να στηρίζουν όσο μπορούν τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης – ειδκά όταν πρόκειται για μεγάλα ξένα ονόματα – και να μην κοιτάνε ποιος το διοργανώνει, είτε αυτός λέγεται Πετκανάς είτε οποιοσδήποτε άλλος διοργανωτής.
Η ANNEKE επέλεξε από τους 52 νομούς της χώρας να επισκεφθεί μόλις 9! Και το γεγονός ότι ανάμεσα σε αυτούς είναι και η ακριτική Καστοριά πρέπει να προβληματίσει με την καλή έννοια τους συμπολίτες μου. Στα 12 χρόνια που ασχολούμαι με τη διοργάνωση ή συνδιοργάνωση συναυλιών έχουμε δει όνοματα όπως οι Uli Jon Roth (ex-Scorpions), Joe Lynn Turner (ex-Rainbow,Deep Purple), Blaze Bayley (ex-IRON MAIDEN), Tim “Ripper” Owens (ex-JUDAS PRIEST), GUS G. (ex-OZZY) και πολλούς ακόμα, που σε άλλες εποχές θα έπρεπε να ταξιδέψει ο εκάστοτε οπαδός τουλάχιστον ως τη Θεσ/νίκη για να τους απολαύσει. Και τώρα τους πρσφέρεται η ευκαιρία να τους απολαύσει στο σπίτι του. Αν δε στηρίζουμε αυτά τα γεγονότα, δυστυχώς θα σταματήσουν να μας επισκέπτονται.
Για τους παραπάνω λόγους επαναλαμβάνω την έκκληση της στήριξης με την παρουσία σας όσο και όπου μπορείτε σε αντίστοιχες και όχι μόνο εκδηλώσεις.
Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω δημόσια κάποιους ανθρώπους που στηρίξανε έμπρακτα το συγκεκριμένο event, όπως είναι οι Αργύρης και Σπύρος Ήργης και το Ξενοδοχείο Byzantium στηρίζοντας πάντα με την φιλοξενέια τους τα περισσότερα events που γίνονται στη πόλη, την οικογένεια Λάππα και τη ταβέρνα Γεύση και Μελωδία για το γεύμα που παρέθεσαν, φυσικά τον Ζακ και το Σινεμά Ολύμπιον γιατί δέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό να διεξαχθεί η συγκεκριμένη συναυλία στον φανταστικό χώρο τους, τις εφημερίδες Φωνή της Καστοριάς και Σέντρα, για την ολοσέλιδη δημοσίευση της αφίσας της συναυλίας, το Fouit.gr γιατι στήριξε από την ανακοίνωση της συναυλίας με τακτικές αναρτήσεις, όλα τα τοπικά sites που ανέρτησαν τα Δελτία Τύπου (oladeka, mpetskas,svouranews,enimerosou.gr κλπ), φυσικά τον Γί;vτη Ποσπορέλη και τον Χρήστο Παπαναντσίδη της Made Of Stone Productions που μας εμπιστεύτηκαν και συμπεριέλαβαν την Καστοριά στις πόλεις της Ελληνικής περιοδείας της ΑΝΝΕΚΕ.
Ευχαριστούμε φυσικά και τον κόσμο που στήριξε και στηρίζει και μας δίνει δύναμη και κουράγιο για τη συνέχεια!
(Οι φωτογραφίες της ανάρτησης είναι όλες αντιπροσωπευτικές και αποδεικνύουν το πόσο σημαντικό γεγονός ήταν το συγκεκριμένο event για τη πόλη της Καστοριάς και όχι μόνο.
Ζήσης Πετκανάς
 

Back to top button