Ελλάδα

Μπρόκολο ψητό, πικάντικο

Υλικά συνταγής

  • 2 κεφαλάκια μπρόκολο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα ή τσίλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλάτι όσο θέλετε
Εκτέλεση συνταγής
  1. Βάζετε το φούρνο να ζεσταίνεται στους 200 °C. Ξεχωρίζετε το μπρόκολο σε ισομεγέθεις φουντίτσες και τις κόβετε στη μέση. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ και ανακατεύετε καλά με τα χέρια να πάει το λάδι και τα μυρωδικά παντού. Ψήνετε 17′-20′ και σερβίρετε, αν θέλετε, με κάποιο ντιπ.
  2. Στρώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε τα μπρόκολα επάνω με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω (για μπορέσει να τραγανίσει η φούντα). Βάζετε τη λαμαρίνα στο φούρνο και ψήνετε 17′-20′.
Συμβουλή

1. Στη συνταγή μπορείτε να προσθέσετε φιστίκια ή κουκουνάρι (1-2 κουταλιές της σούπας) και κόκκινη πιπεριά για χρώμα.

2. Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε ψητό μπρόκολο με τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας. Θα χρειαστείτε 2-3 κουταλιές της σούπας. Στην περίπτωση αυτή αντικαταστήστε το τσίλι ή την πάπρικα με μαύρο πιπέρι και πασπαλίστε με το τυρί τα μπουκετάκια 5′ λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος.

Λίγα λόγια για τη συνταγή

Εύκολο και γρήγορο, το ψητό μπρόκολο είναι από τα πιο υγιεινά σνακ ή γαρνιτούρες που μπορείτε να επιλέξετε! Αφήστε το να «κρατσανιστεί» σε διάφορα σημεία, είναι πεντανόστιμο.

Το μπρόκολο είναι απ’ τις πλέον ιδανικές τροφές για δίαιτα αφού συνδυάζει χαμηλές θερμίδες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Τα 100 γραμμάρια από ωμό μπρόκολο παρέχουν στον οργανισμό: Ενέργεια 34 kcal, Υδατάνθρακες 6,64 γρ., Πρωτεΐνες 2,82 γρ., Λίπη 0,3 γρ., Ασβέστιο 47 mg, Βιταμίνη Α 2500 (I.U) , Βιταμίνη C 90 mg.

icookgreek.com

Back to top button